10 jaar T in een podcast

Elke twee weken een nieuwe aflevering

10 jaar Gebouw-T! Dat verdient een podcast vond vrijwilliger van het eerste uur Koen Vos. Hij kijkt met steeds wisselende gasten terug op 10 jaar Gebouw-T. Een overvloed aan mooie verhalen, anekdotes en herinneringen. Van het prille begin tot het poppodium wat het anno 2021 is. De eerste aflevering verscheen op vrijdag 29 januari en beluister je via je favoriete podcast-app. Elke twee weken een nieuwe aflevering!

Aflevering 1: Joop Angenent & Joop de Wit (29 januari 2021)
In de eerste aflevering ontvangen we Joop en Joop! De ene Joop (Angenent) is eigenaar van Triomf en tourt normaliter het hele land door met 80’s Verantwoord, 90’s Now en Zer00’s Heroes. De andere Joop (de Wit) is een vast gezicht binnen Gebouw-T. Als gastheer gaat hij maar al te graag met de artiesten op de foto. Hoe een ras-Amsterdammer zijn plekje vindt in Halsteren en Gebouw-T.

Aflevering 2: Jannes van Kaam & Floor Jochems (12 februari 2021)
En door! De tweede aflevering ontvangt Koen rasmuzikant Jannes van Kaam (FFOOSS, Bongloard) en vrijwilligerscoördinator bij Gebouw-T Floor Jochems. Over fuzzy rock, smakelijke backstage verhalen en de waarde van vrijwilligers in een poppodium. Tot slot natuurlijk nog een gedicht van Arnout Teppema.

Aflevering 3: Annechien Broekmeijer en Gert-Jan de Koster (26 februari 2021)
Altijd al willen weten hoe de organisatie van Gebouw-T precies uit ziet? Dat en meer in aflevering drie met directeur van het allereerste uur Gert-Jan de Koster en ondernemer Annechien Broekmeijer. Zij stond als oprichtend lid Raad van Toezicht ook aan de wieg van Gebouw-T. Natuurlijk worden veel herinneringen opgehaald. Over het intense openingsweekend bijvoorbeeld of Huub van der Lubbe in een Gebouw-T shirt. Het vieren van een dieptepunt en hoe ’s werelds grootste gitaristen ook maar gewoon mensen blijken.

Aflevering 4: Cees Snellink en Walter van Peene (12 maart 2021)
Wat hebben een fietsenhok en Gebouw-T met elkaar te maken? Je hoort het allemaal in episode 4 van 10 jaar T de podcast! Cees Snellink, hoofd techniek en docent, verliet met een bak ervaring onze oosterburen om mede dit mooie poppodium op te bouwen. En is Gebouw-T misschien wel de leukste stageplek van Nederland? Als we oud podium- en evenemententechniek-student Walter van Peene’s verhalen mogen geloven zou dat best kunnen!

Aflevering 5: Gilly Verrest en Dennis de Waard (26 maart 2021)
Nummero 5! Met Gilly Verrest, programmeur én eigenaar van platenwalhalla De Waterput en Dennis de Waard, professioneel concert- en festivalganger. Reken maar dat je deze aflevering overspoeld wordt met toffe, onbekende artiesten die je zéker moet checken. Op welke boeking is Gilly het meest trots en wie gaat hij echt niet opnieuw op de bühne wegzetten?

Aflevering 6: Peter Janssen en Merijn Sitsen (8 mei 2021)
Helaas… al tweemaal gooit dat verdomde COVID-19 roet in het eten voor ons festival Op De T. De 10e jubileumeditie vindt plaats op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. “Daar gaan we toch wel vanuit jongens”? In deze aflevering gaat Koen het gesprek aan met festivalvader Peter en BaCo Merijn. Alle smakelijke verhalen komen voorbij. Over het belang van talloze hardwerkende vrijwilligers achter de raptap, Memphis Maniacs die het veld op zijn kop zetten, rollende biervaten en het neurotisch checken van de weersvoorspellingen. En vergeet niet: donderdag 13 mei Radio Op De T via de livekanalen van Gebouw-T! Toch een beetje Op De T dit jaar…

Credits
Presentatie – Koen Vos
Gedicht – Arnout Teppema
Redactie & techniek – Koen Vos, Hayo Vaders, Joep Gudde
Edit, mix & master – Joep Gudde
Leader & jingles – Kubilay Kaya
Ontwerp – Sam de Lange, Ines Huiszoon