20 januari 2022

Oud stagiair Jasper:’Gelachen voor minstens 10 jaar’

In de rubriek ‘Vrijwillige Verhalen’ laten we onze vrijwilligers aan het woord. Deze keer doen we het anders in de rubriek ‘Back Stage Verhalen’. De afgelopen 10 jaar hebben allerlei verschillende studenten stage gelopen, van techniek tot hospitality en van planning tot programmering. We vragen onze oud stagiaires om eens terug te denken aan hun periode bij Gebouw-T. 

Hee, leuk om je te spreken oud-stagiaire! Vertel eens, hoe heet je?
Jasper Mouws

Naar welke muziek luister je het liefst?
Alles waar maar stevige gitaren in zitten, omdat er stevige gitaren inzitten!  

Wanneer heb je stage gelopen bij Gebouw-T?
Dat was van september 2015 tot januari 2016. 

Wat deed je voor stage bij Gebouw-T?
Productie en vrijwilligerscoördinatie. 

Welke studie deed je toentertijd?
Communicatie, Event, Music & Entertainment studies aan de Fontys Academy of Creative Industries, oftewel: IEMES aan de ACI 😉

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Wat was de reden dat je stage wilde lopen bij Gebouw-T?
Ik ben via een tip van een schooldocent bij T terecht gekomen. Daarnaast heb ik een grote voorliefde voor live muziek en het organiseren van evenementen. Ook organiseer ik zelf al evenementen sinds dat ik 16 jaar oud ben en wilde dat destijds naar een hoger niveau tillen.  

Wat waren je werkzaamheden bij Gebouw-T?
Het ondersteunen in de producties, het inplannen, trainen van vrijwilligers én natuurlijk de producties zelf draaien als EventCo en barmedewerker. 

Wat vond je het leukste aan stage lopen bij Gebouw-T?
Alle collega’s natuurlijk! Gebouw-T heeft (zowel vaste kracht als vrijwilliger) een ontzettend grote groep met heel veel verschillende soorten mensen. Hoewel ik uiteindelijk maar 5 maanden heb stage gelopen bij Gebouw-T heb ik er gelachen voor minstens 10 jaar.  

Wat vond je het minst leuk aan stage lopen bij Gebouw-T?
Het opruimen na een event. Op dat moment wil je gewoon zo snel mogelijk aan de na borrel zitten.  

Wat is je leukste herinnering aan je stage bij Gebouw-T?
Dat is sowieso Halloween met 666 The Nightmare! Tijdens dit feest was het mijn opdracht om een heel team van ‘scare actors’ samen te stellen (zoals je dat bijvoorbeeld ook bij de Halloween Fright Nights ziet bij Walibi Holland).  

Met dit team hebben we het de gasten toen een avond lang ongemakkelijk gemaakt, met ze gelachen en een paar keer oprecht laten schrikken. Daar kijk ik nog steeds met plezier op terug.  

Wat doe je nu?
Ik werk tegenwoordig als boeker bij een evenementenbureau in Kaatsheuvel, daarnaast begin ik in januari als stadsprogrammeur bij Poppodium MEZZ én ik werk ook nog als marketeer bij de Scheldebrouwerij in Hoogstraten (ja ja… ik weet dat die brouwerij oorspronkelijk uit Bergen op Zoom komt
;-) ).
 

Ben je nog wel eens te vinden in Gebouw-T?
Héél soms, maar ik kom zeker graag nog een keer langs! 

Heb je tips voor (toekomstige) stagiaires van Gebouw-T?
Probeer zoveel mogelijk ervaring en netwerk op te doen tijdens je stage (ook buiten Gebouw-T). 

 

Stage lopen bij Gebouw-T?
We like stagiaires! Vind je ons ook leuk en heb je zin in een toffe periode bij Gebouw-T? Bekijk dan onze stage vacatures eens. Of ben je heel erg geïnteresseerd hoe het er aan toe gaat bij een poppodium of houd jij ook enorm van muziek? Overweeg dan om vrijwilliger te worden. Neem vrijblijvend contact op om informatie op te vragen of bekijk de pagina over vrijwilliger worden bij Gebouw-T. Kan je niet wachten? Dan mag je Floor direct een WhatsApp sturen met jouw vragen, 06 – 10 05 43 42.