20 april 2023

Op de T vrijwilliger Bjorna:’Het geeft zoveel voldoening’

In de rubriek ‘Vrijwillige Verhalen’ laten we onze vrijwilligers aan het woord. Waarom zijn zij vrijwilliger geworden bij Gebouw-T en wat is het meeste vette wat ze hebben meegemaakt in T? Alles komt aan bod.

Hé vrijwilliger, wat is je naam?
Ik ben Bjorna Ter Meer

Sinds wanneer ben je Op de T vrijwilliger?
In 2014 heb ik mijn eerste Op de T Festival gedraaid. Dus ik heb bijna mijn 10 jarig jubileum!

Welke functie als vrijwilliger heb je tijdens het Op de T festival?
Ik heb al verschillende functies gedaan. Ik heb een jaar hospitality voor de medewerkers en vrijwilligers gedaan. Ik ben een keer eventcoördinator op het veld geweest. Maar het allerleukste vind ik het achter de bar. Al een aantal jaar zit ik ook in het team van de barcoördinators (BACO’s), die Peter (beheerder van Gebouw T en organisator van Op de T Festival) helpen bij het organiseren van het bar gedeelte tijdens het Op de T Festival. En dit jaar ben ik voor het eerst op de dag zelf samen met Koen en Merijn BACO.

Oh, leg eens uit? Wat doe je dan allemaal?
Het allerbelangrijkste is dat iedere gast zo snel en klantvriendelijk mogelijk geholpen wordt aan de bar. En dat het team van vrijwilligers met heel veel plezier hun werk kunnen doen achter de bar. We hebben een paar weken geleden weer onze eerste vergadering gehad. Dan evalueren we de Op de T editie van vorig jaar, tekenen we de bar voor dit jaar uit op een groot vel papier, kijken we naar de personeelsplanning en naar het assortiment. Ook plannen we de informatiebijeenkomsten voor de vrijwilligers die tijdens Op de T komen werken. Iedere vrijwilliger wordt van te voren uitgebreid geïnformeerd over onder andere wat er die dag gaat gebeuren, veiligheidsregels en uitleg over de bar en de kassa.

Waar luister je het liefst naar?
Ik vind heel veel verschillende soorten muziek leuk. Jaren ’80 en ’90 altijd goed! Ik ga ook heel graag naar live concerten. Vorig jaar heb ik een geweldig concert gezien van de Rolling Stones en Coldplay. We vonden Coldplay zo gaaf dat we dit jaar nog twee keer gaan in Kopenhagen en Amsterdam. Verder gaan we nog naar Bruce Springsteen en Madonna. Naast concerten van wereldartiesten gaat er toch niks boven een gezellige avond in Gebouw T!

————————————————————————————————————————————————————————————

Waarom heb je ervoor gekozen bij juist bij het Op de T Festival vrijwilliger te worden?
In 2017 ben ik gestopt als ‘gewone’ vrijwilliger bij Gebouw T, maar Op de T ben ik altijd blijven doen. Ik vind het Op de T Festival echt de leukste dag van het jaar! Het is een dag keihard werken, twee dagen later stink je nog naar bier, maar het geeft zoveel voldoening. Zeker als het zonnetje zijn best doet en je ziet al die mensen genieten van elkaar en de muziek. Ik vind het echt fantastisch om daar aan mee te werken en te zorgen dat het een succesvolle dag wordt. De sfeer onder de vrijwilligers achter de bar is altijd super gezellig. Iedereen is gefocust aan het werk, maar er is ook veel ruimte voor plezier. Dat vinden wij als BACO’s ook enorm belangrijk. Het moet voor zowel de gasten als de vrijwilligers een super leuke dag zijn.

Wat is het allerleukste aan werken op het Op de T Festival?
De sfeer en gezelligheid die je samen met elkaar maakt. Het lekker knallen achter de bar als de bier tap gewoon openstaat omdat het zo druk is. Het contact met de gasten die gedurende dag meerdere keren een drankje komen halen. Ik heb er nu al weer zin in!!

Wat is je allerleukste herinnering/editie van het Op de T Festival?
Oei dat zijn er zo veel…wat ik vorig jaar heel leuk vond was dat mijn dochter Julia ook als vrijwilliger mee kwam helpen achter de bar. Ik heb mijn partner Merijn 10 jaar geleden leren kennen bij Gebouw T. Dus om daar nu samen met hem en mijn dochter te staan, dat vond ik wel heel speciaal.

Waarom moet iedereen zich aanmelden als vrijwilliger voor het Op de T Festival?
Do I need to say more? Het Op de T Festival EN Gebouw T is the place to be in Bergen op Zoom!

 

Zelf vrijwilliger worden?
Bij Gebouw-T en het Op de T Festival zijn wij op zoek naar jou! Ben jij iemand die van muziek een glimlach krijgt van oor tot oor en houd je ook van gezelligheid? Misschien is vrijwilliger bij Gebouw-T worden wel iets voor jou. Neem vrijblijvend contact op om informatie op te vragen of bekijk de pagina over vrijwilliger worden bij Gebouw-T. Kan je niet wachten? Dan mag je Naomi direct een WhatsApp sturen met jouw vragen, 06 – 10 05 43 42.