9 december 2021

Nieuwe kracht Jako: ‘De sfeer die er toen was heeft zeker bijgedragen aan mijn keuze!’

In de rubriek ‘Vrijwillige Verhalen’ laten we onze vrijwilligers aan het woord. Waarom zijn zij vrijwilliger geworden bij Gebouw-T en wat is het meeste vette wat ze hebben meegemaakt in T? Alles komt aan bod.

Hé vrijwilliger, wat is je naam?
Jako Verstraate

Sinds wanneer ben je vrijwilliger?
September 2021

Welke functie als vrijwilliger heb je?
Kaart-controle/bar, maar wil graag Event-co of DJ worden.

Waar luister je het liefst naar?
New Wave/Gitaar/Electro/Belgische bands.
https://www.willy.radio is mijn favoriete radiozender, de gitaar-opvolger van StuBru. Vooral ma-di-vr-middag tussen 16-18 is Willy gewéldig.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Waarom heb je ervoor gekozen bij juist bij Gebouw-T vrijwilliger te worden?
Ik woon nog niet zo lang in Bergen op Zoom, wil dus graag mensen leren kennen en ik hou van concerten.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor jou?
Op een zinvolle manier bijdragen aan de maatschappij zonder daar geld voor te krijgen. Als een nuttige club kan blijven bestaan doordat ik me daarvoor inzet, ben ik blij.

Wat vind jij het leukste aan werken bij Gebouw-T?
Nu vooral mensen leren kennen en concerten bezoeken.

Kan je hier meer over vertellen?
Van beide zaken word ik blij en krijg ik energie.

Wat is het gaafste dat je bij Gebouw-T heb meegemaakt?
De eerste keer dat ik er was, Made in Belgium 2019. Ik was toen aan het bedenken of ik in Bergen op Zoom zou willen wonen. De sfeer die er toen was heeft zeker bijgedragen aan mijn keuze!


(Foto: Lotte Brouwers)

Wellicht een leuke anekdote over de voorloper van Gebouw-T: ruim 20 jaar geleden woonde ik in Delft en wilde naar een concert van Soulwax, die toen net hun tweede plaat uithadden. Geheel toevallig kwam ik uit in Bergen op Zoom. Van een vriend mocht ik een Citroën CX lenen. De reis in deze sublieme auto alsmede het fantástische concert (met strijkkwartet) zijn me altijd bijgebleven!

Wat mis je het meeste aan Gebouw-T in deze tijden?
De concerten en de gezellige mensen

 

Zelf vrijwilliger worden?
Bij Gebouw-T zijn wij op zoek naar jou! Ben jij iemand die van muziek een glimlach krijgt van oor tot oor en houd je ook van gezelligheid? Misschien is vrijwilliger bij Gebouw-T worden wel iets voor jou. Neem vrijblijvend contact op om informatie op te vragen of bekijk de pagina over vrijwilliger worden bij Gebouw-T. Kan je niet wachten? Dan mag je Floor direct een WhatsApp sturen met jouw vragen, 06 – 10 05 43 42.