2 mei 2022

Line up Op De T Festival 2022 bekend

 

De volledige line up van het Op De T Festival 2022 is bekend. 666 The Nightmare, Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen, De Baron, Squander Squad, Blaas of Glory en Mindblow komen spelen op het Wilhelminaveld! 

666 The Nightmare

Headliner en afsluiter van het festival is glamrock-horrorband 666 The Nightmare, jarenlang een fenomeen op de Nederlandse podia. Na 19 jaar stopte de band en ging een groot deel verder als Queen-tribute band Crazy Little Things. 666 The Nightmare keert speciaal voor dit festival terug op de planken. ,,We hebben in die 19 jaar zeker een playlist van 80 nummers samengesteld dus er valt genoeg te kiezen.” aldus drummer Jean-Paul Heck.

Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen spelen voornamelijk eigen, speciaal voor deze samenwerking geschreven nummers tijdens hun optredens, die door zowel de bluegrass/roots-fanaten en de die-hard Knol-heads, als de ‘nietsvermoedende’ festival/club-bezoekers enorm enthousiast ontvangen worden.

De Baron

De Baron ontketent een opzwepende muzikale revolutie. Ze versmelten stomende Brass, urban balkan en art rock tot een muur van geluid die je van de polder naar de Sahara blaast. Met een rauwe, maar vooral ontwapenende vertoning en dat in je moerstaal.

Squander Squad

Squander Squad is een unieke folkband uit Brabant. Jarenlang hebben zij menig podium op stelten gezet met hun mix van (Ierse) folkrock, klezmer, balkan en country. Niets is hen te gek!

Blaas of Glory

Blaas of Glory is een Nederlandse akoestische parodie-coverband. De band covert vooral oude hardrocknummers, zoals Livin’ on a Prayer en The Final Countdown, maar speelt deze met fanfare-achtige elementen. De band wordt dan ook wel een “heavy metal marching band” genoemd.

Mindblow

Mindblow is een jonge, frisse bluesband uit Bergen op Zoom. Zangeres Nienke Dingemans is 16 jaar, maar heeft een stem om stil van te worden. De jonge gitaarvirtuoos Yoebe Hollestelle mocht als tiener met Joe Satriani het podium delen. Wouter Terlaak speelt basgitaar.