17 december 2020

Jongerenplatform Young Creations geeft podium aan Bergse jongeren

Poppodium Gebouw-T zet in op toekomst

De jeugd van vandaag is de toekomst van morgen. Met jongerenplatform Young Creations investeert poppodium Gebouw-T in deze doelgroep én haar eigen toekomst. Binnen Young Creations krijgen jongeren en jongvolwassenen van 16 tot en met 24 jaar de kans om zich binnen de organisatie te ontwikkelen op de vele facetten die een (evenementen)organisatie te bieden heeft. Het belang van het platform wordt zowel provinciaal als landelijk onderkend: VSBfonds en de Impulsgeldenregeling van Kunstloc vanuit de Provincie Noord-Brabant ondersteunt Young Creations twee jaar.

Programma’s voor én door jongeren
Jongeren krijgen inspraak in programmering en claimen zo hun eigen plek binnen de organisatie van Gebouw-T. Ze krijgen niet alleen de mogelijkheid nieuwe concepten te bedenken, ze mogen deze ook zelf uitvoeren. Zo ontwikkelen ze mee aan nieuwe programma’s: voor én door jongeren. VSBfonds en Kunstloc zien de potentie in van het programma. Vanuit de provincie heeft het project de subsidie ‘Impulsgelden’ in de wacht gesleept, welke is bedoeld om een impuls te geven aan de duurzame ontwikkeling van het Brabantse cultuursysteem. De provincie erkent de urgentie van het duurzaam verbinden van jongeren aan podia en is ervan overtuigd dat dit project meer draagvlak voor (pop)cultuur kan creëren voor deze doelgroep.

Het is ontzettend belangrijk om de verbinding met deze doelgroep aan te gaan. Niet alleen voor Gebouw-T, maar ook voor de stad Bergen op Zoom. Dankzij de bijdragen van het VSBfonds en de provincie kunnen we een ontzettend mooi platform neerzetten voor de verschillende groepen jongeren in de regio.” aldus projectleider Floortje Jochems.

Aanmelden
Enthousiastelingen die graag onderdeel willen worden kunnen zich al aanmelden. Ze kunnen contact opnemen met Gebouw-T via info[at]gebouw-t.nl. De officiële werving start medio februari 2021.