15 december 2022

Janna: ‘Van stagiaire tot collega’

In de rubriek ‘Vrijwillige Verhalen’ laten we onze vrijwilligers aan het woord. Deze keer doen we het anders in de rubriek ‘Back Stage Verhalen’. De afgelopen 10 jaar hebben allerlei verschillende studenten stage gelopen, van techniek tot hospitality en van planning tot programmering. We vragen onze oud stagiaires om eens terug te denken aan hun periode bij Gebouw-T. 

Deze keer een bijzondere editie, want aan het woord komt Janna. Zij is begonnen als stagiare bij Gebouw-T en is nu werkzaam bij ons podium. Hoe heeft zij dat voor elkaar gekregen en wat ze nu doet, lees je hieronder :)

Hee, leuk om je te spreken oud-stagiaire! Vertel eens, hoe heet je?
Hey, ik ben Janna Manse

Naar welke muziek luister je het liefst?
Dat is heel verschillend haha. Techno, Hiphop, Afro, zero’s. Ik zeg altijd; zolang ik erop kan dansen vind ik het leuk!

Wanneer heb je stage gelopen bij Gebouw-T?
September 2021 – juli 2022

Vertel eens. Wat doe je nu bij Gebouw-T?
Momenteel ben ik vooral werkzaam als event coördinator. Maar soms ook als productie medewerker op kantoor.

Welke studie deed je toentertijd?
Leisure & Event management aan de Buas (breda university of applied sciences)

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Hoe ben je terecht gekomen als werknemer bij Gebouw-T?
In September 2021 ben ik begonnen als stagiaire productie. Dit heb ik gehele jaar tot juli gedaan. Daarna kreeg ik de mogelijkheid om als productie medewerker verder aan de slag voor Gebouw-T én Theater De Maagd!

Wat houd je werk in?
Dit houd in dat ik op kantoor zorg voor de voorbereidingen van een show, zoals tijdschema, hospitality en technische benodigdheden afstem met techniek. Als event coördinator ben ik samen met iemand anders hoofdverantwoordelijke tijdens de show. Vaak ben ik de vliegende keep die bijspringt waar dat nodig is.

Is dit ook je droombaan? En waar hoop je op voor later?
Dit is zeker een eerste mooie stap naar mijn droombaan. Uiteindelijk hoop ik productie te mogen doen voor grote festivals.

Voordat je werkzaam bent geworden bij Gebouw-T liep je er stage. Waarom koos je Gebouw-T als stageplek?
De stage sloot goed aan bij mijn studie event management. Ik kende Gebouw-T nog van vroeger, toen was ik eens op een Fris feest geweest. Na het eerste telefoontje van Hayo had ik nog niet helemaal door dat ik was ‘aangenomen’. Maar de eerste kennismaking voelde goed! Daarnaast is het ideaal dat ik op 5 minuten afstand fietsen woon.

Wat betekende stage voor jou?
Het stagejaar bekende veel uitdagingen en verantwoordelijkheden waar ik veel van hem mogen leren. Ik ben blij dat ik ervoor heb gekozen om 40 weken stage te lopen bij Gebouw-T. Zo leerde ik het beste alle ins- en outs kennen.

Wat vond je het leukste aan stage lopen bij Gebouw-T en waarom?
Poah, ik vond alles leuk! Maar het allerleukste vond ik dat ik de kans heb gekregen om halverwege m’n stage ook mee te werken in Theater De Maagd. Een totaal verschillende wereld waarvan ik nog meer heb kunnen leren.

Wat heb je in die periode geleerd?
Ik heb veel geleerd over hoe je moet schakelen tussen verschillende situaties, organisaties of zelf benamingen. Want in het theater mag je het toneel absoluut geen podium noemen haha.

Wat is het gaafste dat je bij Gebouw-T heb meegemaakt?
De show van The Dirty Daddies en Wende vond ik erg gaaf! The Dirty Daddies was een show waarbij de confetti en stageflames je om de oren vlogen. En de show van Wende de zaal muisstil was en de lichtshow het helemaal compleet maakte.

Wat zou je mensen willen meegeven die nog twijfelen om iets te gaan doen bij Gebouw-T?
Ben je opzoek naar een (productie) stage waarbij je zelf veel ideeën kan inbrengen, gezellig team, en alle ins-en outs wil leren over een Poppodium? Dan is Gebouw-T daar dé geschikte plek voor!

 

Stage lopen bij Gebouw-T?
We like stagiaires! Vind je ons ook leuk en heb je zin in een toffe periode bij Gebouw-T? Bekijk dan onze stage vacatures eens. Of ben je heel erg geïnteresseerd hoe het er aan toe gaat bij een poppodium of houd jij ook enorm van muziek? Overweeg dan om vrijwilliger te worden. Neem vrijblijvend contact op om informatie op te vragen of bekijk de pagina over vrijwilliger worden bij Gebouw-T. Kan je niet wachten? Dan mag je Naomi direct een WhatsApp sturen met jouw vragen, 06 – 10 05 43 42.