28 juni 2023

Grown Middagstage brengt MollerJuvenaat naar Gebouw-T voor een unieke leerervaring

Op dinsdag 9 mei vond er een leuke samenwerking plaats tussen het Grown Festival en het MollerJuvenaat. Alle derde klassers van het MollerJuvenaat brachten hierbij een bezoek aan Gebouw-T voor een leuke educatieve middag.

Young Creations Grown Middagstage is een initiatief vanuit Young Creations. Young Creations is het jongerenplatform van Gebouw-T. Zij zetten zich in voor jongeren in en rondom Bergen op Zoom. Dit platform is speciaal ontworpen om jongeren een uitlaatklep te bieden en hen te laten schitteren in de schijnwerpers. Young Creations geeft het talent uit de regio een kans om op het grote podium te staan.

Lessen Mollerjuvenaat Het organiseren van een evenement is al een kunst op zich. Dat weten de Young Creators van Gebouw-T maar al te goed. Zij zijn afgelopen tijd bezig geweest met het organiseren van het Grown veel jongeren te betrekken bij het Grown Festival. Zo hebben zij contact gelegd met het MollerJuvenaat.

Bij het MollerJuvenaat hebben de Young Creators lessen mogen geven aan de derde klassers over het organiseren van een evenement. Zo kregen de derde klassers een goed beeld wat er nou eigenlijk allemaal komt kijken bij het organiseren van een evenement. Aan het einde van de les kregen de leerlingen nog een leuke opdracht. Zij mochten een eigen poster of TikTok maken voor hun eigen editie van het Grown Festival. Bij de Middagstage konden ze hier nog een leuke prijs mee winnen.

Middagstage Aansluitend aan de lessen die gegeven zijn op het MollerJuvenaat werden de leerlingen uitgenodigd om bij Gebouw-T langs te komen voor de Middagstage. De Middagstage was een erg leuke en leerzame middag. Eerst kregen de leerlingen een klein praatje vanuit de Jeugdraad van Bergen op Zoom. De Jeugdraad geeft de gemeenteraad van Bergen op Zoom advies over onderwerpen die jongeren belangrijk vinden. Op deze manier willen zij laten zien dat zij er ook zijn voor de jongeren in Bergen op Zoom.

Na De Jeugdraad kwam gastspreker Nichal (ook wel STTRBSTN genoemd) aan het woord. Hij gaf een leerzame presentatie over zijn ervaringen in het evenementen vak. Hij vertelde iets over zijn eigen ervaring als artiest, bezoeker, en organisator. Al met al een erg leerzame en leuke middag voor de derde klassers van het MollerJuvenaat.

Aan het einde van de middag werden er nog twee winnaars uitgekozen van de opdracht die zij bij de lessen hadden gekregen. De winnaars gingen naar huis met vrijkaartjes voor het Grown Festival wat op zaterdag 13 mei heeft plaatsgevonden.

 

Wil je meer weten over het Grown Festival, samenwerkingen of Young Creations? Neem dan contact op via info@gebouw-t.nl