22 april 2021

Gebouw-T sluit zich als eerste podium aan bij streaming portal The Sessions van Effenaar en Dynamo

Vanaf donderdag 22 april zullen op www.thesessions.stream niet enkel meer streams te zien zijn van Effenaar en Dynamo, maar worden deze aangevuld met streams uit Gebouw-T in Bergen Op Zoom. Ze zijn daarmee het eerste podium dat zich aansluit bij de streaming portal die Effenaar en Dynamo hebben ontwikkeld in samenwerking met Copyright Delta.

In maart 2020 startten Effenaar en Dynamo, op initiatief van Effenaar geluidsman Bob de Wit samen met Eindhoven Rockcity, met het livestreamen van concerten. Uit nood geboren door het plotseling inslaan van de corona-crisis werd er besloten om dagelijks te gaan livestreamen. Onder de naam The Isolation Sessions werden de eerste 100 dagen van de pandemie 100 shows gestreamd van o.a. GOLD, Anneke van Giersbergen, Memphis Maniacs en Radar Men From The Moon.

Aan de achterkant werd ondertussen druk gewerkt aan een eigen streaming portal. Dit om enerzijds niet afhankelijk te zijn van partijen als Facebook en Youtube, maar anderzijds ook om toe te werken naar een structureel model dat ook post-covid relevant is.

Vanaf oktober 2020 zijn de streaming sessies doorgegaan onder de naam The Sessions. Inmiddels staan er ruim 200 sessies op de teller, die nog steeds loopt. Deze streams resulteerde bij elkaar in ruim 800.000 views uit meer dan 50 landen.

Gebouw-T uit Bergen op Zoom is het eerste podium dat zich aansluit op de streaming portal. Zij zijn ook direct na de coronacrisis gestart met livestreaming onder de noemer ‘live in je woonkamer’. Eerst vooral met DJ sets maar later ook met streams van artiesten als Michelle David & the Gospel Sessions en Minka. Joep Gudde, coördinator marketing: “Een uitgelezen kans om als Gebouw-T aan te sluiten bij The Sessions. Hiermee breiden we het aanbod uit met talent uit West-Brabant én vergroten we het bereik. Prachtig om zoveel muzikaal talent uit Nederland op één platform te hebben. We geloven dat The Sessions ook na de heropening van poppodia een aanvulling blijft op het liveaanbod.

Vanaf 22 april gaat Gebouw-T wekelijks uitzenden op de donderdagavond om 21.00 uur. Er wordt gestart met een stream van de hoogstaande bluesrockers Leif de Leeuw band. Binnenkort volgen onder andere de voorrondes van muziekcompetitie T-Strijd en de albumpresentatie van stonerrockband Gomer Pyle.

De livestreams vinden plaats op www.thesessions.stream waar je ook kunt grasduinen in het inmiddels opgebouwde archief van 200+ sessies.