30 december 2021

Event medewerker Natasja:’Gebouw-T geeft me de mogelijkheid om onder de mensen te zijn’

In de rubriek ‘Vrijwillige Verhalen’ laten we onze vrijwilligers aan het woord. Waarom zijn zij vrijwilliger geworden bij Gebouw-T en wat is het meeste vette wat ze hebben meegemaakt in T? Alles komt aan bod.

Hé vrijwilliger, wat is je naam?
Natasja van den Ing (Helemaal rechts op foto)

Sinds wanneer ben je vrijwilliger?
Sinds oktober 2021

Welke functie als vrijwilliger heb je?
Event medewerker

Waar luister je het liefst naar?
Toch wel de klassiekers… FooFighters, Nirvana, Pearl Jam, Pink Floyd, en ‘een wat nieuwere klassieker’: DeWolff. En als de radio aan staat, dan luister ik meestal naar Kink. 

Met mijn zoon luister ik vaak naar Metal. Mijn voorkeur gaat toch wel uit naar de iets stevigere muziek. Maar… ik blijf ook nog altijd een zwak houden voor mijn ‘jeugdliefde’ George Michael.  

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Waarom heb je ervoor gekozen bij juist bij Gebouw-T vrijwilliger te worden?
Mijn zoon was mijn concertmaatje. Helaas is hij aan de andere kant van het land gaan wonen. Ik miste de concerten en festivals. Ik miste de sfeer van Gebouw-T. En nu de kinderen niet meer bij mij wonen is het toch regelmatig wat stil in huis. Vrijwilliger worden bij Gebouw-T geeft me de mogelijkheid om onder de mensen te zijn én daarbij ook toffe muziek mee te pikken én de gezellige sfeer van Gebouw-T te beleven.  

En daarbij: zonder vrijwilligers geen Gebouw-T. Daar wil ik me graag voor inzetten.  

Wat betekent vrijwilligerswerk voor jou?
Een nuttige invulling van mijn leven. Dat klinkt heel zwaar maar ik vind het fijn om wat te kunnen betekenen voor de maatschappij. En omdat muziek veel voor mij betekent vind ik het fijn om juist op deze manier bij dragen.  

Wat vind jij het leukste aan werken bij Gebouw-T?
Ik heb nog maar een paar diensten gewerkt bij Gebouw-T en ik was erg blij met de hartelijke ontvangst die ik kreeg bij de vrijwilligers. Ik vind het mooi om te zien dat de vrijwilligers op een hele serieuze en professionele wijze hun werk uitvoeren. Iedereen voelt zich verantwoordelijk voor zijn of haar taak. Als bezoeker bij Gebouw-T had ik daar geen idee van. Maar dat is misschien ook juist het mooie ervan: dat het evenement zo soepel verloopt dat de bezoekers niet in de gaten hebben dat een evenement bijna alleen maar op vrijwilligers draait. 

Wat heb je geleerd in jouw tijd als vrijwilliger bij Gebouw-T?
Ik zal ongetwijfeld nog heel veel gaan leren.  

Feuerengel in Gebouw-T

Wat is het gaafste dat je bij Gebouw-T heb meegemaakt?
Moeilijke… Ik kijk intussen met weemoed terug naar de ramvolle zaal bij concerten als FeurengelDeWolff, of de Legends of Rock avonden. Wat een hele fijne en bijzondere avond was, was het optreden van The Magic of Santana. Ik had tickets gewonnen voor dit optreden en ik had een lastige periode achter de rug waarin ik mezelf behoorlijk voorbij gelopen was. Die avond heb ik zo kunnen genieten en letterlijk de magie van de muziek kunnen ervaren. Ik heb er nog dagen op kunnen teren en deze avond was echt een soort ommekeer. Ik wist weer hoe het was om me blij te voelen, en ik heb dat vast kunnen houden. Dát is wat muziek met je kan doen. 

 

Wat zou je mensen mee willen geven die nog twijfelen om vrijwilliger te worden?
Gewoon doen. Het is niet eng. Je stapt in op de taken die bij je passen. Wil je alleen maar garderobediensten draaien of kaartjes scannen? Prima. Wil je bardiensten? Ook goed. Of juist achter de schermen? Daar zijn ook vrijwilligers nodig. Wil je meer verantwoordelijkheden? Dan leiden ze je op.  

Het is echt een hele fijne groep mensen die hun werk serieus neemt, maar ook gaat voor gezelligheid! En de bereidheid om je te helpen als je het zelf even niet weet is groot! 

 

Zelf vrijwilliger worden?
Bij Gebouw-T zijn wij op zoek naar jou! Ben jij iemand die van muziek een glimlach krijgt van oor tot oor en houd je ook van gezelligheid? Misschien is vrijwilliger bij Gebouw-T worden wel iets voor jou. Neem vrijblijvend contact op om informatie op te vragen of bekijk de pagina over vrijwilliger worden bij Gebouw-T. Kan je niet wachten? Dan mag je Floor direct een WhatsApp sturen met jouw vragen, 06 – 10 05 43 42.