Locatie Zaal
Datum vr 26 nov'21
Zaal open 19:00
Aanvang 20:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Het concert van Voltage op vrijdag 26 november gaat door! Met zitplaatsen (vrije plaatskeuze) en daarmee een beperkte capaciteit. Kom op tijd! De deuren gaan om 19.00 uur open, aanvang is om 20.00 uur. De bar sluit om 20.00 uur dus zorg dat je voor die tijd je drankjes gehaald hebt. 

Let op: voor toegang tot Gebouw-T is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Dit kan met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recent negatieve test via Testen Voor Toegang (maximaal 24 uur voor aanvang). Voor het maken van een testafspraak of meer informatie over Testen voor Toegang check de website.

Op vrijdag 26 november komt southern bluesrock band Voltage naar Gebouw-T! Vorig jaar bracht de band rondom frontman Dave Vermeulen een nieuw album uit, getiteld ‘It’s About Time’. Het is het derde volledige album dat de band onder leiding van Dave Vermeulen uitbrengt. Zoals we van de band uit Helmond gewend zijn, bevat ook dit album southern bluesrock op zijn best.

Voltage werd in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen, toen nog als coverband. Al snel verschoof de focus van covers naar eigen materiaal. Dit resulteerde in een eerste EP in 2012 en debuutalbum Travellin’ Men in het voorjaar van 2015. In 2017 verscheen opvolger ‘Around The Bend’. Het materiaal was inmiddels aangevuld met Americana en country invloeden. Meerdere eigen clubtours, festivals als Paaspop en Zwarte Cross en diverse voorprogramma’s volgden. In 2019 deed de band de Tribute to Tom Petty tour.

‘It’s About Time’ is opgenomen in de Uncle Gabe’s Sound studio in Eindhoven en is een coproductie van Voltage en producer Gabriel Peeters. Dave vond het tijd om terug te gaan naar waar zijn liefde voor muziek ooit begon: met z’n vieren in een ruimte, live opnemen, press ‘record’ en werken met de beste take. Als tegenhanger van wat er in de mainstream wereld gaande is, snelle muziek die makkelijk scoort. In slechts zes dagen werden de elf nummers opgenomen. Dave: “De plaat is voor 90% live ingespeeld. Nadat we de Tribute to Tom Petty-tour hadden gedaan, hebben we destijds een aantal tracks op die manier opgenomen en dat klonk goed. Die live-vibe wilden we nu ook graag hebben. We deden ongeveer vier takes per track. Je legt dan natuurlijk wel een bepaalde druk op jezelf, maar juist daardoor ging iedereen heel scherp en gefocust de studio in en dat bracht het beste in ons allemaal naar boven.”