Gratis!
Locatie Zaal
Datum vr 10 feb'23
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00

T-Strijd is dé muziekwedstrijd voor West-Brabant en Zeeland, georganiseerd door poppodium Gebouw-T. Met vanavond de laatste voorronde met: Poor Favors, Red Valley en Rosewood. Toegang is gratis!

Poor Favors
Poor Favors. Een energiek vierkoppig podium monster met een herkenbare maar tevens unieke stijl gebaseerd op garagerock, funk en punk. De vriendengroep is in 2020 tijdens de Corona pandemie tot een bandje uitgegroeid en begonnen met repeteren in gebouw-T op de dag dat het album ‘Nevermind’ van Nirvana en ‘Blood Sugar Sex Magik’ van Red Hot Chilipeppers uitkwam. Een voorteken of slechts een ‘poor favor’? Ze maakten een vliegende start met ‘Nero Thought’ een nummer over de historie van stadsbrand in Bergen op Zoom en in een diepere laag een verband met de lugubere praktijken van Keizer Nero die de stad Rome plat brandde om een paleis te kunnen bouwen, terwijl hij al vioolspelend toekeek. Geschreven uit onbegrip voor sensatie en een benadering van het gevoel een thuis te verliezen.

Red Valley
Red Valley is een band die je meeneemt op een muzikaal avontuur, waarbij de band in haar uitgestrekte reis moeiteloos schakelt tussen een variëteit aan muziekstijlen, van psychedelische blues tot funky rock die doet denken aan de vroege Red Hot Chili Peppers. Deze combinatie van stijlen zorgt voor een vernieuwend maar herkenbaar geluid op het podium wat door het energieke drietal ter gehore wordt gebracht. Dit drietal bestaat uit Jesse Schut (bas, zang), Soof Zisis (gitaar, zang) en Dico Bak (drums). Inmiddels heeft Red Valley al vele weten te overtuigen van hun krachten. Zo heeft de band in de eerste maanden van hun bestaan de Scholieren Band Battle gewonnen en hebben ze op festivals gespeeld als Breda Barst en Festival Mundial.

Rosewood
Rosewood laat zich vatten in een woord: sound. Met diepe synthesizers, strakke drums en buitenaardse gitaren creëert de band een sound die binnenkomt. Sinds 2013 schaaft Rosewood vanuit een eigen repetitie- en opnamestudio aan dat kenmerkende geluid. Hun eerste zelfgeproduceerde EP ‘Nights’ vertelt het verhaal over de vele nachtelijke muzieksessies en de gezamenlijke zoektocht naar hun eigen geluid. Rosewood bewandelt niet de gebaande paden, maar zoekt een eigen weg door de wondere wereld van de muziekproductie. Daarbij telt maar één ding: sound.