Gratis!
Locatie Zaal
Datum vr 28 feb'20
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Op vrijdag 28 februari vindt de 4e voorronde van de T-Strijd 2020 plaats. Dit zijn de bands die tijdens de laatste voorronde gaan strijden voor de jury- en publieksprijs:

LÖNA

LÖNA bestaat uit eeneiige tweelingzussen Madelon en Danielle die liefde voor donkere popmuziek delen. Na al jaren samen in bands te hebben gespeeld, bracht een gezamenlijke trip langs de vulkanen en geisers van IJsland, de nieuwe naam en sound als gevolg. IJzige synthgeluiden stromen als een rode draad door de muziek, aangevuld met wijds galmende gitaren. Het duo laat zich dan ook inspireren door Noordelijke acts zoals Björk en Vök, en popartiest Tove Lo. 

Spiritbox

Vijf totaal verschillende muzikanten uit Breda vormen sinds 2017 de indie rockband SPIRITBOX. Samen maken ze duistere, dynamische liedjes die worden bevolkt door onder meer geestverschijningen, kannibalen, Western outlaws, femmes fatales en vliegende inktvissen. SPIRITBOX maakt soundtracks over en afkomstig uit een eigenzinnige wereld, waarin kwetsbaarheid en melancholie hun weg zoeken tussen explosieve uitbarstingen. Binnen een jaar na oprichting werd de band gekozen voor het regionale talentprogramma Breda’s Most Wanted en traden de mannen op tijdens o.a. Breda Barst en het Freeze Festival Leeuwarden. Ook is SPIRITBOX geselecteerd om voor het tv-programma Goud van Brabant 2019 een videoclip te maken in opdracht van de provincie Noord-Brabant. Deze video zal in december 2019 worden uitgebracht.  

The Faction

The Faction is begonnen in 2015 als een viermansformatie. Singer-Songwriter Erik den Tuinder vond drie medemuzikanten om zijn veelal akoestische werk, elektrisch te gaan spelen. De afgelopen 3 jaar heeft theFaction twee EP’s uitgebracht, genaamd “First Statement” en “Moscow” en een album genaamd “Berlin”. “Berlin” bevat muziek geïnspireerd op de jaren ’80 en de stad Berlijn. Begin 2020 verschijnt het nieuwe album “Return to Baltimore” wat een ommekeer in genre gaat worden voor de band.

LowMad (BE)

Na verschillende afzonderlijke projecten te hebben gedaan zijn de vier Vlamingen van LowMad samengekomen uit een liefde voor muziek. Geïnspireerd door Stoner Rock en Punk maakt deze band experimentele muziek met aanstekelijke riffs.