Gratis!
Locatie Zaal
Datum za 08 feb'20
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Op zaterdag 8 februari vindt de 2e voorronde van de T-Strijd 2020 plaats. Dit zijn de bands die tijdens de 2e voorronde gaan strijden voor de jury- en publieksprijs:

Urban Graveyard

Urban Graveyard is een stevige metalvariant op de stonerrock scene. Open het dak van je convertible en trap maar flink op het gaspedaal, want deze desertmetal laat je trommelvliezen klapperen.

Johnny Jester

Een veelzijdig rocktrio uit het zuiden van Nederland. Johnny Jester haalt hun inspiratie uit bands als Kings of Leon, The Black Keys en Highly Suspect. Het resultaat hiervan vormt een mengeling van alternatieve indie garage rock met blues invloeden. Sinds 2012 heeft de band meerdere prijzen gewonnen met bandwedstrijden en heeft, na herformatie in 2018, op enkele festivals gestaan waar ze het podium hebben gedeeld met o.a. Indian Askin, Navarone en Tape Toy. De band brengt in het voorjaar van 2020 hun debuut EP ‘Sands of Wonder’ uit maar je kunt alvast luisteren naar de single “Saudade” die in 2017 werd uitgebracht.

Fool Moon

Deze Oosterhoutse rockformatie wordt geprezen om hun solide sound: een mix van stevige rock, funk en invloeden uit de rauwe 90s. Hun volwaardig rockalbum ‘Little do we know’, met 16 nummers bracht de band op verschillende podia en festivals door het hele land. Het nummer ‘Honey I know’ werd geselecteerd als intro voor seizoen 4 van de Vlaamse misdaadreeks ‘De Ridder’. Eerder bracht de band een stevige EP uit getiteld ‘Waiting’. Daarvan werden verschillende nummers gedraaid op het alternatieve radiostation Kink FM waarbij luisteraars uit meer dan 500 bands hun favoriete nummers mochten kiezen. Fool Moon eindigde als 7e en speelde op het heilige main stage van poptempel Paradiso. Live laat de band hun muziek opbloeien vanuit melancholische melodieën naar felle, venijnige riffs, slepende beats en ijzersterke vocals. Fool Moon weet een muzikaal contrast weg te zetten door de combinatie van ingetogen coupletten en harde refreinen die de grondvesten doen schudden.

Breakfast At Midnight (BE)

Breakfast At Midnight is een 2-hoofdige Alternative Hard Rock band opgericht in 2009 door Sten Veiths en Brecht Stiers. Door de jaren heen heeft de band vele veranderingen doorstaan: qua sound, bezetting en genre. Tot een jaar geleden de huidige bassist de band verliet en de band besloot om 2-hoofdig door te gaan. De sound evolueerde zich van een Grunge band naar eerder een Progressive Rock band met vele invloeden vanuit de stoner, grunge & metal.