Gratis!
Locatie Zaal
Datum za 25 jan'20
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Op zaterdag 25 januari vindt de 1e voorronde van de T-Strijd 2020 plaats. Dit zijn de bands die tijdens de 1e voorronde gaan strijden voor de jury- en publieksprijs:

El Fatso

El Fatso klinkt als een bromance van Joshua Homme en The Big Lebowski: een mix van acapulco-shirts, motorolie en white russians. De muziek draait om de riffs van frontman Tom Schreuder, die zijn gitaar naar eigen zeggen nooit op standje ‘clean’ zet. Zelf omschrijven de Rotterdamse vrienden hun stijl als Rock ’n’ Roffa: vuig, intelligent én sexy. Inspiratie halen ze onder andere uit het werk van Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys en Millionaire. Muziek voor nachtelijke snelwegritjes: boetes gegarandeerd!

Rocket Radio

Halverwege 2018: Tim (ex-Bazookas), Martijn (Crimson Alley), Gerben en Bas (beide ex-Jynx) komen samen en starten een nieuwe rockband: Rocket Radio. Met meer dan 2 decennia aan muziekervaring nemen ze in no-time hun eerste EP “Part 1 – The Lift Off” op.Het resultaat? Gevarieerde rocksongs die zich bevinden tussen Green Day en Foo Fighters. Stevig leunend op punkrock en altijd voorzien van heldere zanglijnen en herkenbare gitaarpartijen met teksten die vertellen over relaties en maatschappelijke pijnpunten.

Gula

Gula combineert psychedelische muziek met doom en metal, met daarbij ook aandacht voor kalmere, atmosferische stukken. De teksten laten zich inspireren door film, literatuur en filosofie. De bandnaam komt van Gula, de godin van de geneeskunst in de Mesopotamische mythologie. In afbeeldingen verkeerde zij in gezelschap van een hond. Gula met leden uit Zeeland, Noord- en Zuid-Holland en Rotterdam als thuisbasis, had in 2017 haar eerste optreden. In de lente van 2018 werd het debuutalbum “Gula” analoog, grotendeels live en op een dag ingespeeld.

Blue Viola (BE)

Blue Viola wil sferen creëren en verhalen vertellen. Verhalen over verleiding en het toegeven eraan. Over erotische waanbeelden, obscene dromen en nachtmerries. Over de adoratie van zowel de Muze als de Femme Fatale. Verteld door dreigende, repetitieve drums en baslijnen, flirterige synths en een nerveus gitaar- en pianospel. Opgezweept door de meeslepende, opdringerige zang van Evert Vanheertum. Denk Nick Cave & the Bad Seeds, Serge Gainsbourg, Tom Waits, Lee Hazelwood…