Locatie Zaal
Datum vr 14 apr'23
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

T-Strijd is dé muziekwedstrijd voor West-Brabant en Zeeland, georganiseerd door poppodium Gebouw-T. De deelname van T-Strijd is niet enkel voor bands: elke live-artiest mag zich aanmelden: solo, als duo of als volledige band. De enige voorwaarden zijn: je maakt eigen muziek, je kunt het live brengen én je woont in West-Brabant of Zeeland.

Op het spel staan studio-opnames, een optreden in Gebouw-T of op het Op De T Festival en nog veel meer. Op vrijdag 14 april is de finale van T-Strijd 2023.

De Oorzaak (winnaar voorronde 1)
De Oorzaak is een band bestaande uit 5 jonge mannen afkomstig uit zowel Zeeland als Brabant. Ondanks dat de muzieksmaak van de muzikanten soms enorm uiteenloopt hebben ze elkaar gevonden in de Nederlandstalige pop/rock. De sound die de mannen hebben gecreëerd is sterk beïnvloed door Nederlandse boegbeelden als BLØF, De Dijk en The Scene. Geïnspireerd door deze helden ambieert De Oorzaak hetzelfde te bereiken en een sterkte bijdrage te leveren aan de Nederlandse pop/rock scene. De weg is echter nog lang en om deze droom waar te kunnen maken zal De Oorzaak zich eerst moeten bewijzen tijdens T-strijd 2023!

Grote Geelstaart (winnaar voorronde 2)
De Grote Geelstaart levert met hun ongebruikelijke bezetting een geluid dat doet denken aan een combinatie van post-punk en postrock. Het is muziek zo vers als de vis waar de band naar is vernoemd! De liveshow zit vol energie; op hoog tempo spelen deze 5 mannen door hun set gevuld met schreeuwende gitaren, hoekige ritmes en duizelingwekkende synths.

Red Valley (winnaar voorronde 3)
Red Valley is een band die je meeneemt op een muzikaal avontuur, waarbij de band in haar uitgestrekte reis moeiteloos schakelt tussen een variëteit aan muziekstijlen, van psychedelische blues tot funky rock die doet denken aan de vroege Red Hot Chili Peppers. Deze combinatie van stijlen zorgt voor een vernieuwend maar herkenbaar geluid op het podium wat door het energieke drietal ter gehore wordt gebracht. Dit drietal bestaat uit Jesse Schut (bas, zang), Soof Zisis (gitaar, zang) en Dico Bak (drums). Inmiddels heeft Red Valley al vele weten te overtuigen van hun krachten. Zo heeft de band in de eerste maanden van hun bestaan de Scholieren Band Battle gewonnen en hebben ze op festivals gespeeld als Breda Barst en Festival Mundial.