Locatie Zaal
Datum za 19 feb'22
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Dé strijd van Zuid-West Brabant, Zeeland en Vlaanderen barst weer los! Verschillende artiesten zullen gaan strijden om een plek te bemachtigen in de felbegeerde showcase. Are you ready? De toegang is gratis. Je moet wel een gratis toegangsticket te reserveren.

Voor toegang tot Gebouw-T is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Dit kan met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recent negatieve test via Testen Voor Toegang (maximaal 24 uur voor aanvang). Voor het maken van een testafspraak of meer informatie over Testen voor Toegang check de website. Binnen Gebouw-T hoef je geen 1,5 meter afstand te houden en mag het mondkapje af.

T-Strijd 2022
De opzet van de T-Strijd is veranderd ten opzichte van andere jaren. Door de diversiteit van genres en artiesten zijn de voorrondes opgedeeld in 3 genres. Daarnaast is de finale vervangen voor een showcase, waarin alle winnaars van de voorrondes het voor elkaar moeten krijgen om een zo’n goed mogelijk show weg te zetten. Direct spelen er dus hoge belangen. Ben jij er bij om de bands en artiesten te steunen?

De deelnemers van deze voorronde zijn:

Stidgin Kridginches
Stidgin Kridginches (28), opgegroeid in Bergen op Zoom, gaat altijd voor de catchy melodietjes. Zijn doel is om mensen vrolijk te maken en lekker mee te laten bewegen wanneer mogelijk. De muziek van Stidgin is een mengelmoes van stijlen, waaronder hiphop en reggae. De liefde om muziek te maken, begon vroeger allemaal met rappen in “de Coolkast”. Dit was een oude rode Renault Clio, waarin alle laptops meegingen en er vaak 4 gasten van boven de 1,90 opgevouwen zaten te schrijven, beats te maken en muziek op te nemen. ‘Muziek hoeft niet perfect te zijn om ervan te genieten!’

Manic
Lucas Bogaart, een 19-jarige rapper uit Bergen op Zoom, houdt zich niet aan één enkele sound. Vanuit zijn thuisstudio produceert Manic voor ieder wat wils. Van zomerse vibes helemaal tot aan agressieve nummers. En dat wilt hij graag aan zoveel mogelijk mensen laten horen. Na de release van zijn albums “Quarantine Confessions” en “Not By The Book” in 2021 is Manic meer dan klaar om de strijd aan te gaan. ‘Wanneer iedereen je teksten meezingt en staat te springen op jouw nummers. Dat zijn de beste momenten van je leven.’ 

Akuma Jin
Anime, Rap & Metal. 3 woorden die Akuma Jin perfect beschrijven. Deze unieke combinatie gemengd met duistere sounds en harde 808’s, komen allemaal samen met het hoofd doel: het verslaan van jouw innerlijke Akuma.

King Richie
Richmond Banahene aka Richie is een rapper uit Turnhout. In 2008 begon hij te rappen met de groep GSDom een overleden vriend te eren. Vanaf 2012 kreeg de groep meer succes door o.a. één van de voorrondes van Kunstbende te winnen. Daardoor kregen ze meer podiumkansen en konden ze ook voorprogramma’s spelen van namen zoals Gers Pardoel, Mr. Polska en Boef. In 2014 besloot Richie even te stoppen met muziek om zich te concentreren op zijn studies. Na 3 jaar maakte Richie de keuze om terug muziek te maken met GSD. De groep stuurde het EP ‘Wacht Op Ons’ naar buiten en kreeg veel lof van Brahim, Safi en anderen. In 2020, na zijn deelname aan Humo’s Rockrally met GSD, voelde Richie aan dat hij een nieuwe sound zocht. Een sound en boodschap die meer praat over de struggles die hij heeft in het leven. Deze sound probeert hij te vinden in Antwerpen, waar hij sinds 2020 woont. Zijn debutsingle ‘Late Night’ kwam uit op 5 oktober.