Locatie Zaal
Datum vr 18 feb'22
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Dé strijd van Zuid-West Brabant, Zeeland en Vlaanderen barst weer los! Verschillende artiesten zullen gaan strijden om een plek te bemachtigen in de felbegeerde showcase. Are you ready? De toegang is gratis. Je moet wel een gratis toegangsticket te reserveren.

Voor toegang tot Gebouw-T is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Dit kan met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recent negatieve test via Testen Voor Toegang (maximaal 24 uur voor aanvang). Voor het maken van een testafspraak of meer informatie over Testen voor Toegang check de website. Binnen Gebouw-T hoef je geen 1,5 meter afstand te houden en mag het mondkapje af.

T-Strijd 2022
De opzet van de T-Strijd is veranderd ten opzichte van andere jaren. Door de diversiteit van genres en artiesten zijn de voorrondes opgedeeld in 3 genres. Daarnaast is de finale vervangen voor een showcase, waarin alle winnaars van de voorrondes het voor elkaar moeten krijgen om een zo’n goed mogelijk show weg te zetten. Direct spelen er dus hoge belangen. Ben jij er bij om de bands en artiesten te steunen?

De deelnemers van deze voorronde zijn:

Rockford
Rockford is alles wat een rockband zou moeten zijn. Geïnspireerd door de Seattle grunge legendes Soundgarden, Pearl Jam en Alice In Chains speelt deze 3 mans formatie uit het regenachtige en dampige gat Klundert in Nederland heavy, grinding, slow-riffing detuned stoner rock die zo pop klinkt als The Beatles. Eén keer luisteren naar de nummers en stiekem betrap je jezelf erop dat je de teksten de hele dag loopt te zingen. Rockford verwijst naar de geboorteplaats van zanger/gitarist Niels Schmitz in de USA. Rockford heeft onlangs hun debuut album “BROKEN RECORDS” geheel analoog opgenomen in de legendarische Studio 195 van Patrick Delabie in Wernhout, Nederland. In 2021 heeft Rockford een deal getekend met het nieuwe label Grunge Pop Records. Het debuutalbum van ROCKFORD wordt in de zomer van 2022 uitgebracht.

Tarzan and the Beachwaiters
De zee die kleine golfjes over het zand laat rollen, een palmenstrand dat goud kleurt in de ondergaande zon, een kokosnoot gevuld met rum. Het enige wat deze bloedmooie avond kan verbeteren zijn jankende gitaren, opzwepende ritmes en een stem die een hele jungle kan doen ontwaken. Laat je meeslepen door de punky alternative hard rock van Tarzan & the Beachwaiters. Dit zomerse feestje kan beginnen!

Alta Luna
Alta Luna is een nieuwe indierockband uit Zeeland. Geïnspireerd door de grote bands uit onze jeugd – Arctic Monkeys, Blur, The War on Drugs – schrijven we muziek die we graag aan je laten horen. Vette drums, riffende gitaren en grote refreinen betekenen een altijd herkenbaar Alta Luna. Luister naar onze single ‘The Chain’ op je favoriete streamingdienst, en vertel het je vrienden..!

The Yummy Mouths
Sappige garagerock, een vleugje post-punk en een zoet popsausje. Sinds 2019 bereiden the Yummy Mouths een catchy mix met deze ingrediënten! In 2021 kwam het Kempische trio naar buiten met hun debuut EP “UGH!” op FONS Records en Gazer Tapes. Lead single “White Noise” werd uitgeroepen tot Catch of the Day op Studio Brussel en ook de andere tracks konden rekenen op veel positieve commentaren en airplay op Willy. Sindsdien zijn the Yummy Mouths niet meer van het podium weg te denken om hun energieke liveset voor te stellen!