Uitverkocht
Locatie Zaal
Datum do 27 okt'22
Zaal open 19:30
Aanvang 20:30
Genre Rock

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

De Engelse gitarist Steve Hackett is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award 2022. De Engelsman is sinds begin jaren 70 één van de meest innovatieve gitaristen ter wereld. Op donderdag 27 oktober komt de 72-jarige stergitarist naar Gebouw-T om live te spelen. Hackett krijgt daarnaast de prestigieuze oeuvre-award, afgekort SEGA uitgereikt. Verwacht deze avond, naast de show van Hackett, ook verschillende odes en optredens van bekende Nederlandse artiesten. Wie dat zullen zijn, blijft een verrassing! Presentatie door Leo Blokhuis.

Tijdschema
19.30 uur – deuren open
20.30 uur – aanvang Sena European Guitar Award
23.40 uur – verwacht einde (onder voorbehoud)

Hackett wordt binnen de pop- en progressieve rock als een absolute grootheid gezien. De Londenaar werd in de jaren 70 wereldberoemd als gitarist van Genesis. In die periode was hij samen met toetsenman Tony Banks het muzikale geweten van de band. Phil Collins noemde hem meerdere malen één van de meest getalenteerde muzikanten waarmee hij heeft gewerkt. In 1977 verliet hij de band en bouwde daarna een indrukwekkende solocarrière op. Onder zijn eigen naam bracht Hackett 28 albums uit. Vorige week verscheen zijn nieuwe live-album Genesis Revisited Live: Seconds Out & More waarop hij teruggrijpt naar zijn legendarische gitaarwerk binnen Genesis. De Engelsman zegt zeer verguld te zijn met de uitnodiging om de award te ontvangen. “Ik ben zowel verrukt als vereerd dat ik gevraagd ben om de Sena European Guitar Award 2022 te ontvangen. Ik verheug mij nu al om op de ceremonie in Bergen op Zoom te spelen en wil alvast de organisatie danken voor dit geweldige event.”

Voor Hackett wonnen Slash van Guns N’ Roses, Queen-gitarist Brian May, Steve Vai, Joe Bonamassa, Steve Lukather van Toto, Joe Satriani, John Petrucci van Dream Theater, Walter Trout, Jan Akkerman, George Kooymans, Adrian Vandenberg, Leendert Haaksma en Dany Lademacher de award. In 2020 kreeg Jimi Hendrix postuum de award uitgereikt. Het is de vijfde keer dat de ceremonie rondom de Sena Performers European Guitar Award in Bergen op Zoom zal plaatsvinden.