Locatie Zaal
Datum za 14 dec'19
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

De tunes, moves en grooves van James Brown, de harmonieuze klanken van The Crystals, de rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Steffen Morrison groeide op met deze invloeden en een mix van dit alles is terug te horen in zijn eigen muziek met toevoeging van zijn eigen ingrediënten. Naast de liefhebbers van soul muziek, weet Steffen Morrison ook een breder publiek te overtuigen en te verleiden met zijn verschijning op het podium. Op 14 december komt Steffen Morrison naar Gebouw-T!

Naast het spelen van talloze shows en een bomvol festivalseizoen bracht Morrison in 2017 de single Old Enough To Know Better uit, die al snel werd uitgeroepen tot Top Song op Radio 2, waarna de zender hem tevens verkoos tot Nieuwe Naam. In het najaar trok Steffen zich terug met muzikale buddy’s Andy Platts (Young Gun Silverfox), Luke Juby (Emeli Sandé, Leona Lewis) en songwriter/producer Tjeerd Oosterhuis om te werken aan nieuw materiaal. Het resultaat is het album Movin’ On dat op 30 maart 2018 is verschenen.

“Tijdens het creëren van mijn album Movin’ On heb ik ontdekt wat de kracht is van de interactie tussen mij en mijn publiek. Live heb ik regelmatig geëxperimenteerd met de liedjes voordat ik ze op mijn album heb geplaatst. Ik wilde het gevoel van het album laten kloppen met de sfeer die ik tijdens de liveshows creëer. Ik ben ongelooflijk trots op het resultaat.”, aldus Steffen Morrison. Van de intense soulballad We Can Have it All tot de uptempo titeltrack Movin’ On, op dit album laat hij zich van alle kanten zien.

Ook 2019 begint voor Steffen goed, met meerdere tours in zowel de theaters als de clubs op het programma en de nieuwe single Positivity als voorbode op nieuwe muziek belooft het een bijzonder jaar te worden.

Support: Lucia

Lucia is een jonge Nederlandse singer-songwriter. Haar muziek is een combinatie van soul en jazz. Zij maakt graag gebruik van geïmproviseerde melodieën.  Vanaf jongs af aan is Lucia al gefascineerd door het bijzondere stemgeluid van Amy Winehouse en de aangrijpende teksten. Door de jaren heen zijn er steeds meer artiesten bij gekomen zoals Adele, Frank Sinatra, Demi Lovato en Sharon jones & The Dap kings.  Ze inspireren haar vanwege hun onwijs mooie stemmen. De songteksten van deze artiesten nemen je mee en vertellen een verhaal.