Locatie Zaal
Datum vr 31 mrt'23
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00
Genre Indie / Alternative , Rock

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Tijdschema
20:30 uur – deuren open
21:00 uur – Hallo Venray
22:45 uur – Sjako!
00:00 uur – verwacht einde

Sjako!
De rockband Sjako! is terug. In originele bezetting zijn ze vanaf maart 2023 te zien en te horen in de clubs. Sjako! wordt al jaren beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste bands binnen de Nederlandse muziekscene.

In de periode 1988 t/m 1994 speelde Sjako! het clubcircuit plat en werden belanghebbende popbeurzen als The New Music Seminar in New York, Berlin Independant Days, het EBU Festival in Corck (Ierland) en de Köln Popkomm aangedaan. Ook een festival als het Roskilde in Denemarken ontving Sjako! met alle egards. Het trio wilde doorbreken en vatte het plan op om dat als vijfmansband te proberen – waardoor de zorgvuldig gekozen slogan “het lekkerste trio dat je ooit gehad hebt” waardeloos werd. Hun albums Livewire (geproduceerd door George Kooymans) en de 2 Meter Sessies zijn legendarisch. Hurt staat in het lijstje van mooiste songs ooit. Echter, het grote succes bij het grote publiek bleef uit. Er is desalniettemin nooit een reden gevonden de band op te heffen. Albums verschenen met aanzienlijk langere tussenposes, de bezetting wisselde enkele malen en Sjako! bleef live spelen. Het eclectische karakter van de Sjako!-stijl was er altijd – The 10th, het laatste album uit 2016 is niet minder avontuurlijk dan het vroege werk. Het was maart 2022 toen de leden van het 88-94 trio besloten dat het tijd was voor ‘tribute to Sjako!’. Nou is Sjako! veel te lastig en lang niet beroemd genoeg om een tribute tot iets succesvols te maken, maar met de originele leden zou het zo maar kunnen lukken.

Dus bij deze even voor(her)stellen:

  • Jaap J. Vrenegoor – drums
  • Thijs Vermeulen – bass
  • Wouter Planteijdt – guitar & vocals

Verwacht nummers van de albums l’Amour Qui Fait… Boum!, Secret Skin en Livewire als uitgangspunt van een show van het oude nieuwe Sjako! -trio

Hallo Venray
Het Haagse alternatieve popfenomeen Hallo Venray komt met een nieuw album vol happy sad songs: ‘Coffee and Cake’. Een plaat die wederom vol staat met instant Venray klassiekers. Henk Koorn en zijn band Hallo Venray zijn eigenlijk de Benjamin Button van de Nederlandse indie. Waar normale mensen ouder worden, lijken Koorn en zijn band elk jaar wel jonger en vitaler te worden. Al meer dan 30 jaar maakt Koorn met basgitarist Peter Konings en drummer Henk Jonkers muziek die altijd urgent is. Ze kunnen niet anders. De innerlijke noodzaak spat van er vanaf. Het swingt, het schuurt, het is monter en melancholiek tegelijk.