Gratis!
Locatie Markiezenhof
Datum zo 23 okt'22
Zaal open 13:00
Aanvang 13:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

De Gitaar Dag keert dit jaar terug! Na twee succesvolle edities in 2018 en 2019 vindt deze dag ditmaal plaats op zondag 23 oktober in Stadspaleis het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Tijdens de Gitaar Dag volg je in de mooie kamers van het Markiezenhof workshops, clinics en Q&A’s van je favoriete muzikanten. De Gitaar Dag is gratis te bezoeken en duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Vanaf 13.00 start de gratis te bezoeken Gitaar Dag met een werkelijk sensationele lijst aan bekende gitaristen. Grootmeester Jan Akkerman is present en zal er spelen Zo ook Adrian Vandenberg die een Q&A doet. Vedran Mircetic, de unieke gitarist van de band De Staat geeft een clinic en zal vertellen over zijn werk met de band. De akoestische flamenco grootmeester Eric Vaarzon Morel gaat een optreden verzorgen, net als supertalent Shishani met haar band. Hiernaast zijn er clinics te bezoeken van onder meer Jack Pisters, gitarist en docent aan Conservatorium van Amsterdam, Tessa Raadman (EUT) en bassiste Jaimi van Hek (Leonie Meijer, Hans Dulfer). Daarnaast zal producer en toetsenman Joost van den Broek vertellen over zijn producties voor artiesten zoals Navarone, Epica, Powerwolf, Ayreon en Blind Guardian.

Alle muzikanten die meedoen op een rij: Tessa Raadman & Emiel de Nennie (EUT), Jasmine van der Waals (Loupe & Stella), Marcel Singor (Kayak, Ayreon), Vedran Mircetic (De Staat), Jaimie van Hek (Shishani, Jasper Erkens), Jack Pisters (Soylent Green, Keith Caputo), Leendert Haaksma (Anouk), Joost van den Broek (producer Epica/Blind Guardian), Adrian Vandenberg (Vandenberg/Whitesnake), Jan Akkerman (Brainbox, Focus), Eric Vaarzon Morel (Erik Vloeimans, Harry Sacksioni, Wereld Draait Door) en Sjors van der Mark.

Tijdschema (klik voor vergroting)

Guitar Week
Van 21 t/m 27 oktober staat Bergen op Zoom in het teken van de gitaarmuziek tijdens de ‘Guitar Week’. Op vrijdag 21 oktober wordt deze week geopend met Vandenberg tijdens de Guitar Night in Gebouw-T. Op zondag 23 oktober vindt de gratis toegankelijke Gitaar Dag plaats in het Markiezenhof. Op donderdag 27 oktober wordt de week afgesloten met de uitreiking van de Sena European Guitar Award (SEGA). Winnaar Steve Hackett komt ook live spelen in Gebouw-T.