Gratis!
Locatie Markiezenhof
Datum zo 23 jun'19
Zaal open 12:00
Aanvang 12:45

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

De Sena Performers Gitaar Dag was vorig jaar een doorslaand succes. Op zondagmiddag 23 juni zal de tweede editie in Stadspaleis het Markiezenhof in Bergen op Zoom plaatsvinden. Met onder meer Pablo van de Poel van DeWolff, Vedran Mircetic van De Staat, gitaarlegende Jan Akkerman, Urban Dance Squad-gitarist René van Barneveld, Joe Tal (TEXTURES) en de akoestische grootmeester Eric Vaarzon Morel is deze middag de absolute gitaartop van Nederland aanwezig. Ook We Love Trash, een collectief uit Eindhoven wat van afval muziekinstrumenten maakt, is aanwezig. Bijna alles wat geluid maakt is voor hen bruikbaar als instrument in een klanklandschap.

De Gitaar Dag is gratis te bezoeken.

De hele programmering van de workshops in de Verhalenzaal en de Educatieruimte is georganiseerd door het Cultuurbedrijf afdeling CKB. Hierin verbinden zij alle partijen die zich op welke manier dan ook bezighouden met gitaaronderwijs en gitaarspelen in Bergen op Zoom. Medewerkende gitaristen zijn: Harald Heijnen, Kees van Eijck en Laurens Zitman (vanuit het CKB), de privé gitaarscholen van Maxim Slock en Sebas Honing en de in Bergen op Zoom bekende gitaristen Lars van Herel, Peter van der Tor, Conrad Hultermans en Jeroen Lips.

De Gitaar Dag werd vorig jaar voor het eerst gehouden en was meteen een doorslaand succes. “We werden danig verrast door de aanloop van meer dan 1.000 bezoekers. Dat is ook de reden waarom we de Gitaar Dag nog grootschaliger hebben opgezet”, aldus medeorganisator Jean-Paul Heck. Met Van de Poel, Vandenberg, Vaarzon Morel, Van Barneveld, Jan Akkerman en Joe Tal hebben we een gitaar line up waar we supertrots op zijn,” De grootmeester Eric Vaarzon Morel, op dit moment één van de allergrootste akoestische gitaarvirtuozen in Europa, zal niet alleen een workshop geven. Hij verzorgt ook het slotconcert in De Hofzaal van het Markiezenhof. Daarmee is de koek nog niet op. Ook de technische geweldenaar Joe Tal geeft een workshop. Joe’s workshop gaat over zijn muziekstijl (progressive metal), techniek en zijn composities. Daarbij gaat hij ook vertellen over zijn werk met de grootste moderne prog metal export uit Nederland, TEXTURES. We Love Trash geeft tijdens de Gitaar Dag een demonstratie van vreemde snaarinstrumenten. Belangstellenden kunnen uitleg over techniek en werking krijgen maar mogen ook zelf instrumenten en effecten bespelen.

Tijdschema

Klik hier voor een vergroting (PDF)

De Gitaar Dag is een samenwerking van SENA, Cultuurbedrijf en Gebouw-T.