Locatie Zaal
Datum do 19 mei'22
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Genre Singer-songwriter

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Dit is het verplaatste concert van Roosbeef, oorspronkelijk gepland op 9 december. Gekochte kaarten blijven geldig. Kaartkopers hebben op 5 december 2021 bericht ontvangen.

Roosbeef is terug. Terug uit Kentucky en met een plaat die ons wachten rijkelijk beloont. Met ‘Lucky’ — het vierde studioalbum van Roosbeef — is terugkomen voor Roos Rebergen ook thuiskomen. Het hiaat sinds de vorige plaat is niet onbewogen geweest. Ze heeft haar muzikale bron opgezocht en twee jaar tussen de bluegrass geleefd. Ze vond daar meer dan muziek. Ze zag natuur zo groot als de wereld en mensen die alleen zijn en elkaar nodig hebben. Achter de Appalachen leerde ze het Amerikaanse lied beter begrijpen, en hoorde verhalen die nu op ‘Lucky’ een weerklank vinden.

Roosbeef is in 2005 opgericht door zangeres Roos Rebergen en drummer Tim van Oosten. Met ‘Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten’ (2008) is de pers unaniem: dit debuut zou geschiedenis schrijven. Hoewel er geen officiële singles uit het album worden opgetrokken, schopt het openingsnummer ‘Onder Invloed’ het tot radiohit in Nederland. Al sinds haar eerste worp in 2008 slaagt Rebergen erin om de simpele dingen des levens subliem te verwoorden. Met melancholische, soms lichtvoetige teksten, neemt Roosbeef je mee naar haar een eigen belevingswereld.

Vandaag is Roosbeef niet alleen meer de band van Roos Rebergen, maar net zo goed die van Tim Van Oosten, Pascal Deweze (producer van ‘Lucky’) en Tom Pintens. Met ‘Lucky’ verkent Rebergen nieuwe oorden. Het is een testament van haar muzikaal en tekstueel wasdom, wat onderschreven wordt door de ijzersterke band, die de arrangementen voor deze plaat op zich nam. Pascal Deweze nam de productie en mixing voor zijn rekening. Met ‘Lucky’ levert Roosbeef een complete plaat af en bewijst de band zich als een hecht en compleet geheel.

Support: LUCAS
LUCAS schrijft over de menselijke noodzaak en zoektocht naar affectie, vertaald in androgyne, innovatieve klanken als poëtische dreampop. Met eerlijkheid en kwetsbaarheid probeert hij een utopia van sociale inclusiviteit te creëren. Invloeden als MEROL, Spinvis, Annie M.G. Schmidt, maar ook acts als Robyn, Sufjan Stevens en Christine & The Queens zijn terug te horen en zorgen voor actuele Nederlandstalige muzieksprookjes.