Locatie Zaal
Datum vr 24 feb'23
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00
Genre Blues / Americana

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Rob Tognoni en zijn gitaar betreden de afgelopen 35 jaar wereldwijd diverse podia. De gitarist heeft acts geopend voor grote namen – Roy Buchanan, Stevie Ray Vaughan’s mentor Lonnie Mack, Joe Walsh van de Eagles, deelde het podium met Peter Green, Sting, ZZ Top, Bo Diddley. Hij heeft Australië vertegenwoordigd op de Royal Wedding-vieringen van Prince Frederik & Prinses Mary van Denemarken, opgetreden voor FIFA World Cup Football in Kaiserslautern, gespeeld van zwaarbeveiligde gevangenissen in Australië tot Mozart’s House in Wenen plus talloze andere ervaringen die zijn vaardigheden hebben aangescherpt.

Rob komt oorspronkelijk uit Tasmanië, Australië en gaat onder het pseudoniem “The Tasmanian Devil”. Zijn stijl is vurig, energiek, inventief en explosief. Zijn roots liggen in de blues, bluesrock & classic rock maar ook het toevoegen van vele andere kleuren aan zijn pallet draagt bij aan zijn geluid & uniekheid.

Rob is ook energiek op het podium.. Hij is niet alleen maar een muzikant. Hij is een echte artiest. Echo’s van Cream, Hendrix, BB King en AC/DC zijn te horen geweven door zijn muzikale weefsel. 20 albums van de afgelopen 22 jaar staan ​​op zijn naam via labels als Provogue, Dixiefrog, Blues Boulevard in combinatie met talloze, onvermoeibare tours. Zijn shows zijn een ware ervaring die je niet mag missen. Zoals geschreven door een Britse journalist:

“You have to admire Rob Tognoni’s stamina. He is able to sustain a ferocious pace, few could manage it…Perhaps his stamina is the consequence of 30 years conditioning. Perhaps it’s natural selection…”
Blues In Britian Magazine