Locatie Zaal
Datum za 16 mrt'19
Zaal open 19:30
Aanvang 20:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Sinds 2014 organiseert Gebouw-T het singer-songwriter festival PUUR. Een festival dat draait om de kracht en puurheid van muziek. Op twee podia presenteren we jou de beste singer-songwriters van Nederland en België! Op zaterdag 16 maart vindt de 6e editie plaats. Ditmaal op het affiche: Niels Geusebroek, Amber Arcades, Julia Zahra, Mitch Rivers en Verbraak en Van Bijnen. Met de laatste toevoeging van Amber Arcades en Mitch Rivers is het affiche voor 16 maart helemaal rond!

PUUR Genieten Speciaal Bierpakket

Wij weten: fijne muziek is bijzonder goed te combineren met heerlijke speciaal bieren! Daarom bieden we zaterdag exclusief een PUUR Genieten Speciaal bierpakket aan en kun je deze vooraf al bestellen. Voor € 17,50 krijg je 4 speciaal bieren en een proefglaasje Hertog Jan Grand Prestige uit 2012. Wat krijg je hiervoor? 1x Ginette bier naar keuze (Blond, White of Fruit), 1x Pauwel Kwak, 1x Scotch CTS, 1x Hertog Jan Tripel en een uniek te proeven glaasje Grand Prestige uit 2012. Deze is bewaard in het unieke Gebouw-T klimaat; 7 jaar doordrenkt met muziek gaat de smaak van deze Grand Prestige richting een zachte port. Er zijn maximaal 20 pakketten verkrijgbaar. Bestel je PUUR Genieten Speciaal Bierpakket hier: https://gebouw-t.stager.nl/web/tickets/313658

 

Niels Geusebroek. Na zijn succesvolle Coldplay tribute shows is hij op 16 maart weer terug in Gebouw-T. Ditmaal solo en met eigen werk!

Amber Arcades bracht vorig jaar haar sterke tweede plaat ‘European Heartbreak’ uit. In het buitenland doet zij het minstens zo goed als in Nederland dus daarom werd het hoog tijd dat ze haar melodieuze dreampop naar Bergen op Zoom brengt! Voor liefhebbers van Cat Power en Real Estate.

Julia Zahra is een 22-jarige popzangeres geboren in de Verenigde Staten, opgegroeid in Bussum. Haar muzikale carrière begon met een deelname aan en overwinning van The Voice of Holland seizoen 4, als jongste winnares ooit. Vlak na haar deelname aan de TVOH verscheen haar debuutalbum, dat op nummer 1 binnenkwam in de Itunes album top 10. In 2015 won Zahra het achtste seizoen van ‘De Beste Zangers van Nederland’. Nu is Julia terug met haar nieuwe EP ‘Something New’.

Mitch Rivers Mitch Rivers schrijft soulvolle folk & americana liedjes, gekenmerkt door zijn vertederende stemgeluid. Zijn muziek sijpelt uit de poriën van de ziel: naakt, goudeerlijk, sexy en kwetsbaar. Denk aan Otis Rush, Jonathan Wilson en Ray LaMontagne.

Verbraak en Van Bijnen. New Orleans… een verloren Mariachi-trompetter… de ritmesectie van een draai-orgel… een wild groovende sousafoon en broeierige dobro- en banjogeluiden… ontroerende liedjes… swingende… Duo virtuoze en humoristische muzikanten in roots/americana/bluegrass/new orleans-stijl. Denk aan Ry Cooder, Dr. John, Willie Nelson, Louis Armstrong… Joost Verbraak en Jan van Bijnen, in het dagelijks leven multi-instrumentalisten voor o.a. Freek de Jonge, Margriet Eshuijs, Rob de Nijs, Frans Bauer en Ralph de Jongh zetten de luister- en festivalpodia op hun kop met een uitgekiende muziekmix.

PUUR Dichten

Wij presenteren vanavond ook drie talentvolle dichters:

Arnout Teppema

Arnout schrijft al 30 jaar gedichten. Eerst vooral om vervelende zaken die hij meemaakte van zich af te schrijven maar de laatste jaren schrijft hij meer gedichten van alledag met af en toe leuke woord- of taalgrapjes. Hij verwacht dit jaar zijn 1.200ste gedicht te maken.

Bert van den Helder

Bert begon tien jaar geleden met het schrijven van lichte poëzie naar aanleiding van een plaatselijke gedichtenwedstrijd. Hij had al snel de smaak te pakken. Aangemoedigd door het publiek bij zijn verschillende voordrachten heeft hij in 2018 een bundel uitgebracht. De light verse gedichten zijn zeer toegankelijk en gaan over alledaagse zaken, variërend van spaarzegels tot wasknijpers, maar ook liefdesverdriet en milieuproblematiek komen aan bod.

Hero Noom

In 2016 startte geluidskunstenaar Mo Rooneh, pseudoniem van Jacco Lauret, met het nieuwe project Zonard. Tijdens het proces, waarin hij met geluid en taal experimenteert, ontstaat er zoveel tekstmateriaal dat publicatie van deze uitingen niet kon uitblijven. Het resultaat is een bloemlezing van liefdesgedichten, overdenkingen en hersenschimmen die door hun ritme en metrum duidelijk verwijzen naar de geluidscomposities waardoor deze poëzie mede tot stand is gekomen. Hij publiceert gedichten onder zijn pseudoniem Hero Noom.

Rabo Actieconcert

Dit concert is een Rabo actieconcert. Klanten van de Rabobank ontvangen op vertoon van de Rabo betaalpas korting op een ticket voor PUUR. Kies online voor Rabopas ticket en laat bij het concert je Rabopas zien. Per Rabopas mag maximaal 1 ticket met korting worden besteld. Koop je Rabopas ticket online want aan de kassa is het niet meer mogelijk om met korting te bestellen. Meer info lees je hier.