Locatie Willemstad
Datum za 05 okt'19
Zaal open 19:00
Aanvang 19:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Dit jaar vormt Willemstad op 5 en 6 oktober het decor van een unieke editie van de Nederlandse Vestingstedendagen. Tijdens dit event verbindt PopMonument Willemstad op zaterdagavond 5 oktober muziek met de eeuwenoude historie van de vestingstad. Die avond vinden verspreid over locaties zoals de Koepelkerk, het Mauritshuis en het Oude Raadhuis optredens plaats.

Iguana Death Cult is de headliner van het muziekfestival. Verder staan o.a. singer-songwriter Janne Schra, indierockhelden TAPE TOY, Vlaming Bony King of Nowhere (solo) en de Zeeuwse troubadour broeder Dieleman op het affiche. Eva van Pelt, KIEFF, Raoul Vignal, Jonas Meersmans, Bernard Hering, Neighbours Burning Neighbours en Elly Kellner & Heather Bond maken het programma compleet. Bekijk het blokkenschema hieronder.

Thuiswedstrijd voor Iguana Death Cult
De komst naar Willemstad is voor Iguana Death Cult een bijzondere. De rockband is in Willemstad ontstaan en beleeft dit jaar internationaal succes. Iguana Death Cult maakte veel indruk op het showcasefestival SXSW in Texas en tekende direct een platencontract bij één van de grootste Amerikaanse indielabels. En nu komen ze eindelijk terug naar de vestingstad waar het allemaal begon.

Ticketverkoop
De kaartverkoop is gestart en kosten €13,50 per stuk. Het overige programma van de Vestingstedendagen is vrij toegankelijk.

Vestingstedendagen Willemstad 5 en 6 oktober
PopMonument Willemstad is onderdeel van de Nederlandse Vestingstedendagen 2019 in Willemstad en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Moerdijk, Toeristisch Fonds Moerdijk, VVV Moerdijk, Stichting Cultuur Moerdijk, Port of Moerdijk, KunstLoc Brabant, Fonds Podiumkunsten en Mastboom Brosens.