Gratis!
Locatie Wilhelminaveld
Datum do 26 mei'22
Zaal open 12:00
Aanvang 12:00
Genre Overig

Gebouw-T presenteert: de 10e editie van Op De T Festival, op Hemelvaartsdag donderdag 26 mei. Deze bijzondere jubileumeditie moest al tweemaal uitgesteld worden maar dit jaar is het echt zover. Het wordt een extra groot feest wat we samen vieren met alle bezoekers, artiesten en vrijwilligers. Op De T Festival is een festival voor jong en oud. Toegang is helemaal gratis!

De artiesten van het Op De T Festival 2022 zijn bekend: 666 The Nightmare, Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen, De BaronSquander Squad, Blaas of Glory en Mindblow komen spelen op het Wilhelminaveld. Naast muziek biedt het festival nog veel meer. Er een grote kinderhoek, silent disco en verschillende drank- en eetkraampjes. Het reguliere programma duurt tot 20.00 uur, daarna is de gratis afterparty in Gebouw-T.

Speciale reünieshow 666 The Nightmare
Headliner en afsluiter van het festival is glamrock-horrorband 666 The Nightmare, jarenlang een fenomeen op de Nederlandse podia. Na 19 jaar stopte de band en ging een groot deel verder als Queen-tribute band Crazy Little Things. 666 The Nightmare keert speciaal voor dit festival terug op de planken. ,,We hebben in die 19 jaar zeker een playlist van 80 nummers samengesteld dus er valt genoeg te kiezen.” aldus drummer Jean-Paul Heck.

Gratis festival voor het hele gezin
Het Op De T Festival wordt al sinds 2011 georganiseerd op het Wilhelminaveld. Het is een echt familiefestival met verschillende artiesten, foodtrucks, silent disco, activiteiten voor jongeren en een kinderhoek. Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen en begint om 12:00 uur. Om 20:00 uur start de gratis afterparty in poppodium Gebouw-T. Bij Op De T Festival is duurzaamheid erg belangrijk. We besteden daarom veel aandacht aan afvalscheiding en biologisch afbreekbare producten. Op De T Festival is pin-only. Bezoekers die nog in het bezit zijn van de witte of groene muntjes van Gebouw-T kunnen deze nog dit jaar bij Op De T Festival inleveren.