Locatie Zaal
Datum do 01 dec'22
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Genre Indie / Alternative , Rock

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Het Nederlandse-Nieuw Zeelandse muziektrio MY BABY komt naar Gebouw-T. De tickets zijn vanaf NU te koop. 

MY BABY’s vijfde album ‘sake sake sake’ is ontstaan aan het begin van een wereldwijde crisis. Een crisis die doorgedrongen is tot verschillende aspecten in het dagelijks leven en ook diep doorgedrongen is in onze emotionele staat. Delen van het album waren geschreven voor de pandemie, met het thema de donkere en sombere tonen in een wereld waarbij we vervloekt zijn met het onvermogen om te kunnen veranderen. Verschillende nummers zijn geschreven met een blik op een lege en dystopische toekomst, vol met dreigingen van opstanden en ecologische rampen.

De onverwachte en absurde wending, om midden in een pandemie in een minachtende staat van onzekerheid te worden gedompeld, betekende dat er nagedacht moest worden over hoe onze gedachten en dromen plotseling werden omgevormd. Dus, in plaats van een pre-echo te worden van wat er zou gaan gebeuren, stond de crisis voor het evolueren in een nieuwe en persoonlijkere richting. Naarmate een andere realiteit intreedt, veranderen de grenzen van hoe en wat we (kunnen) veranderen

De pandemie en de gevolgen ervan boden ons de tijd om na te denken over het belang van menselijk contact in ons dagelijks leven. En het daagde ons uit om dat belang opnieuw te evalueren. De crisis testte onze emotionele kwetsbaarheid, hoe we reageren en omgaan met een verlammende onzekerheid, angst, eenzaamheid, verandering en verlies. De band werkte aan het herschrijven en hervormen van het album om het in de nieuwe richting aan te passen.

Het grootste deel van de pre-productie werd gedaan in MY BABY’s eigen studio, samen met Mozes Meijer, die eerder heeft gewerkt aan tracks op het album ‘Prehistoric Rhythm’ van MY BABY. Om het album af te ronden werkte de band samen met 22Ghosts, een Nederlands producersduo. Ze hielpen MY BABY om hun ideeën nog meer vorm te geven. Tot slot kozen ze voor het mixen en extra productie om samen te werken met 5 keer Grammy Award winnaar Steve Dub, wie vooral bekend is van zijn producties voor de Chemical Brothers, maar ook van zijn werk met Daft Punk, Liam Gallagher en The Prodigy. “De samenwerking met Steve was de logische laatste stap in het proces om het album af te maken.” Aldus Cato.

Support Act: LUKA 

Singer-songwriter Lisa Lukaszczyk vertaalt haar verhalen met haar band Luka naar eigenzinnige, dromerige pop. Eerlijk en persoonlijk, maar altijd herkenbaar en intrigerend. Geïnspireerd doorartiesten als Lianne La Havas, Feist en Bon Iver stelt Luka een breed pallet aan geluiden tentoon .Dromerige electro-pop, folk, soul, van ruimtelijke soundscapes tot enerverende beats. Eind juni 2021 kwam er een nieuwe remix EP uit van tracks van het album ‘First Steps of Letting Go’, o.a. door Julien Barbagallo van Tame Impala. In het najaar (2022) komt ze met nieuw werk, en een tour langs de Nederlandse clubs.