Locatie Zaal
Datum vr 12 apr'19
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Mostly Autumn is niet meer weg te denken uit het Britse progressieve rock landschap. Hun album “Sight of Day” kreeg lovende recensies. Een nieuw album, genaamd “White Rainbow”, ligt in de schappen en is een eerbetoon aan hun vriend (en jaren lange tweede gitarist) Liam Davison die vorig jaar zeer onverwacht overleed. De recensies zijn wederom zeer positief. Vrijdag 12 april komt deze rockformatie naar Gebouw-T!

De muziek van Mostly Autumn is moeilijk in een hokje te duwen. Prog is waarschijnlijk een etiket wat nog het meest gebruikt wordt. Als Bryan Josh zijn gitaar laat zingen, klinkt het soms als het gevoelige van David Gilmour en een ogenblik later klinkt als de jonge energieke Ritchie Blackmore om daarna met Angela op dwarsfluit enige gelijkenis met Tull op te roepen. Het toetsenwerk van Iain Jennings ondersteund door Angela vliegt van bombastisch, classic Rock alla Heep naar de stille tonen van Pink Floyd. Daarnaast voegt het drumbeest Henry Rogers weer extra dynamiek toe. Tussen dit alles door klinken de hemelse vocalen van Olivia Sparnenn-Josh. Kortom; Muziek met een hoofdletter “M”.

Mostly Autumn is afkomstig uit het Engelse plaatsje York en werd in 1996 opgericht door Bryan Josh. Geïnspireerd door groepen als Genesis en Pink Floyd weet de band in de loop der jaren een eigen sound te ontwikkelen. Naast Bryan Josh bestaat de band uit zangeres Olivia Sparnenn, toetsenist Iain Jennings, gitarist en zanger Chris Johnson, Angela Gordon (dwarsfluit, zang en toetsen), bassist Andy Smith en drummer Henry Rogers.