Locatie Zaal
Datum do 28 okt'21
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Voor toegang tot Gebouw-T is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Dit kan met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recent negatieve test via Testen Voor Toegang (maximaal 24 uur voor aanvang). Voor het maken van een testafspraak of meer informatie over Testen voor Toegang check de website. Benieuwd naar wat de Covid-19 gerelateerde maatregelen verder voor jou en voor dit evenement betekenen? Klik hier voor meer informatie.

Vijf Vliegende Hollanders die sinds 2011 de spannendste instrumentale soundscapes maken. Komend uit Den Haag verzet Monomyth de grenzen van space- en stonerrock. In 2019 opent de band een nieuw hoofdstuk met het vierde album Orbis Quadrantis. Op Orbis Quadrantis verkent Monomyth, dat de planken van Roadburn en Desertfest Londen, Berlijn en Antwerpen al vervaarlijk deed kraken, onontgonnen wateren. Toch houdt hun minutieuze psychedelica nog steeds het midden tussen Ariel Pink en Pink Floyd, altijd met een open eind.

Monomyth werd opgericht door bassist Selwyn Slop en drummer Sander Evers. Daarnaast bestaat de band uit Peter van der Meer (toetsen, gitaar), Tjerk Stoop (digitale instrumenten, gitaar) en gitarist Boudewijn Bonebakker (Gorefest/Gingerpig), die zich In het najaar van 2017 bij de band voegde. Monomyth toerde de afgelopen jaren door heel Europa en speelde op festivals als Roadburn, Desertfest, Paaspop, Noorderslag en Reeperbahn.

 

Support act: Windup Space 

Windup Space staat bekend om hun melodische alternatieve gitaarrock en hun oprechte, emotioneel geladen songs. Strakke producties, sterke zanglijnen en bakken vol energie, maar de openhartigheid waarmee de band persoonlijke thema’s als eenzaamheid en mentale gezondheid behandelt is wat deze jongens pas echt bijzonder maakt. Met het album “Shelter” nog vers in het geheugen komt Windup Space in 2021 met de nieuwe EP “Endless Sky”.