Uitverkocht
Locatie Zaal
Datum za 19 nov'22
Zaal open 19:00
Aanvang 19:30
Genre Indie / Alternative , Rock

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

De elfde editie van ons festival Made In Belgium met een heerlijke line-up. Met trots presenteren wij: Sylvie Kreusch, Intergalactic Lovers, The Haunted Youth, Noémie Wolfs, Porcelain id en Verdampt (BE-set).

Download tijdschema >>

Sylvie Kreusch (Gebouw-T – 23.15u)
Op 16-jarige leeftijd richtte ze met een stel schoolvrienden haar eerste band op; Soldier’s Heart. Met die band won ze in 2013 de eerste editie van Studio Brussels De Nieuwe Lichting. In 2016 voegde Kreusch zich bij Warhaus, het zijproject van Balthazar’s Maarten Devoldere. Tijdens de Music Industry Awards in 2017 pakt de band de prijs binnen de categorie Alternative. En nu is ze solo. In 2021 kwam haar debuutalbum Montbray uit. Waarmee ze bij onze Zuiderburen al verschillende hits had, waaronder Walk Walk en Let It All Burn.

Intergalactic Lovers (Gebouw-T – 21.15u)
Vier jaar na de release van ‘Exhale’, het derde album van Intergalactic Lovers, is het viertal klaar voor een volgend hoofdstuk in hun intergalactische liefdesverhaal. Na een pauze en enkele persoonlijke tegenslagen die de band te verduren kreeg zijn de lovers terug en er helemaal klaar voor om hun verfrissende nieuwe album aan je te laten horen. Verrassend maar toch vertrouwd, zo klinkt de nieuwe muziek van de indiepopband. Meer dan ooit smachten ze naar de dansvloer en gaandeweg introduceren ze een lading elektronische invloeden. Het is daarom ook geen toeval dat ze in zee gingen met Luuk Cox (Girls In Hawaii, Compact Disk Dummies). Het resultaat van de samenwerking met Luuk, het geduld, het doorbijten en de bewegingsvisie voor ogen houden, heet ‘Liquid Love’. Een plaat die vertrouwt klinkt zonder in herhaling te vallen. Een plaat die gaat over verandering en het omarmen daarvan. Een plaat die gaat over liefde in al zijn vormen. ‘Liquid Love’ is de volgende stap in de richting van de gezonde ambitie die de lovers al vier platen naar voren schuiven, namelijk’ werelddominantie en hun terugkeer naar het podium en het publiek.

The Haunted Youth (Gebouw-T – 19.30u)
Als The Haunted Youth schrijft Joachim Liebens melancholische droompop: referenties als MGMT, The Cure, Slowdive en The War On Drugs worden er vaak bijgelegd. Maar Liebens koestert evenzeer een liefde voor bijvoorbeeld death metal, punk en kraut rock. De liedjes van The Haunted Youth – zoals de naam ook een beetje verraadt – gaan niet over wegdromen over mooie dingen, maar de orkaan van gevoelens die opborrelen als je kiest voor het bestaan als buitenbeentje. Liebens omlijst beladen thema’s als rebellie, depressie, onmacht en trauma met een warm kussen van dromerige reverb en bedwelmende, zonnige melodieën. Dat Liebens een achtergrond in de schilderkunst heeft, is wat dat betreft vrij logisch: The Haunted Youth is een band die het zware onweer boven het hoofd lichtvoetig en behapbaar doet klinken.

Noémie Wolfs (Blokstallen – 22.30u)
Noémie Wolfs was vijf jaar de stem van Hooverphonic. Ze trekt de lijn van romantische en atmosferische pop verder door in haar solomuziek. De singles ‘Love Song’, ‘Wake Me Up’ en ‘On The Run’ van de tweede plaat ‘Lonely Boy’s Paradise’ spelen in op Noémie’s spontane gevoelens en op sferen tijdens zwoele zomeravonden, pittige nachten en lome ochtenden.

Porcelain id (Blokstallen – 20.30u)
Porcelain id is de Rwandese Hubert Tuyishime (23) (they/them). Als laureaat van Sound Track 2021-2022 gelden ze als één van onze muzikale beloftes, door de jury geroemd om hun krachtige teksten, sterke stem en unieke performance. Bewegend tussen poëtische en idiosyncratische vocals, met invloeden uit klassieke pop en lo-fi leggen hun nummers rauwe zenuwen bloot: kwetsbaar, oprecht en authentiek.

Verdampt (Gebouw-T – 00.15u)
Verdampt is het dj-concept van Matthijs van Dam en Yannick Verrest. Steeds opnieuw roven zij platenzaak De Waterput leeg van de dikste schijven. Tevens reizen de heren geregeld de rest van het land door, opzoek naar die ene goede plaat. Kortom: de wax-krentjes uit de smeuïge platenbak-pap halen is hun doel! Met deze platen knallen ze een diepe elektronische mix in elkaar waar je alleen maar van durfde te dromen.