Locatie Rabozaal
Datum za 09 okt'21
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Genre Rock & alternative
Tickets:
Voorverkoop € 22.25
Deurverkoop € 23.50
VrienT van T € 17.25
Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe
koop tickets

De tiende (!) editie van ons festival Made In Belgium met een heerlijke line-up. Met trots presenteren wij: Admiral Freebee, SONS, Flying Horseman en Kids with Buns! Er wordt binnenkort nog een naam toegevoegd aan het programma.

Admiral Freebee
Wie de voorbije tijd heeft opgelet, wist het al: Admiral Freebee is terug, but not as we know him. Een vervelende armblessure – de huisarts was formeel: té hard gerockt – dwong Tom Van Laere om zijn gitaar tijdelijk aan de wilgen te hangen. Hij stortte zich op ergonomisch verantwoorde keyboards, en allerhande electronica, en nam demo’s op met zijn smartphone. Waarna de admiraal liefst twéé verschillende bandbezettingen naar de studio sommeerde, voorzien van goed volk als Jasper Maekelberg (Faces On TV), Alain Gevaert (dEUS), en Mario Goossens (Triggerfinger). Laag na laag gaven ze de tracks vorm, en ontstond een intrigerende nieuwe sound. Van het filmische pareltje No Ordinary Moments gaat het naar een vintage Freebee-refrein in On A Day Like This One. De klassieke melodie van The Wonder of Life drijft op een peinzende baslijn die de luisteraar naar een wonderlijk eindkoor leidt, en This Dream of You swingt de elektronische pan uit. Ook vocaal zoekt Van Laere nieuw gebied op, van donker gemijmer naar ijzingwekkende falsetto’s, bijgestaan door Karolien van Ransbeeck (Few Bits) en Judith Okon. Kortom: wie bereid is Van Laere op deze EP te volgen, vindt zichzelf alras terug in wonderschoon, nieuw muzikaal gebied. Maar verloren, nee, dat oogt de Admiraal allerminst!

SONS
Deze vier gasten uit Melsele smeten hun fuzzy gitaren, pompende bas en knallende drums bij elkaar met de band SONS als resultaat. Scheurende garagepunk, niet voor mietjes! Sinds hun doorbraak in 2018 (gebombardeerd tot De Nieuwe Lichting) speelden ze alle festivals in België, Nederland én de rest van Europa plat. Debuutplaat ‘Family Dinner’ verscheen in 2019, nieuw werk is onderweg!

Flying Horseman
Een van de spannendste bands van onze zuiderburen: Flying Horseman. ‘Mothership’, hun zesde plaat alweer, ontvangt wederom lovende recensies en is puntiger en directer dan we doorgaans gewend zijn. Alom geprezen knoppen-tovenaar Jasper Maekelberg (Faces On TV, Balthazar) produceerde het album met daarop acht avontuurlijke, kleurrijke songs met een diep hart en een ruime blik. Frontman en gitarist Bert Dockx blijft de kapitein van het schip maar meer dan ooit treden alle bandleden op de voorgrond. Live staat Flying Horseman nog altijd garant voor een adembenemende luisterervaring.

Kids with Buns
Heerlijke frisse en radiovriendelijke muziek zal tijdens Made in Belgium door de speakers galmen. Kids with Buns is de band van Marie Van Uytvanck (21) en Amber Piddington (19) en worden al veel vergeleken met bands als London Grammar en Girl in Red. 2021 belooft hét jaar te worden van de band, dus onthoud de naam Kids with Buns.