Locatie Zaal
Datum vr 08 apr'22
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00
Genre Singer-songwriter

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Lucky Fonz III is één van Nederlands meest geliefde zangers en live-artiesten, bekend van hits als ‘Ik heb een meisje’, ‘Linde met een E’ en ‘Ik ben een sukkel’.

Na zijn succesvolle theatertournees en geweldige festivaloptredens wordt het voor Lucky Fonz III in 2022 weer tijd om terug te keren naar de clubzalen van Nederland, met zijn unieke show, die bekend staat om de bijzondere combinatie van prachtige liedjes, eigenzinnige teksten, humor én ontroering. Fans weten inmiddels dat Lucky’s clubshows heen en weer kunnen slingeren tussen stille emoties en uitbundig gefeest; er mag worden gehuild, maar ook meegezongen, met zowel bekendere als nieuwere liedjes. Niet voor niets riep 3voor12 (VPRO) Lucky uit tot één van de meest invloedrijke artiesten van Nederland, op basis van zijn live reputatie.

In 2022 verschijnt Lucky’s nieuwe album ‘Hemellichamen’: een ontroerende verzameling van schitterende Nederlandstalige liedjes, soms melancholisch, soms extatisch, soms hartverscheurend, soms hilarisch. Een aantal liedjes op ‘Hemellichamen’ staan reeds bekend als live-favoriet, zoals oa. ‘Toedeloe’, ‘De Zender’ en ‘Alles om je heen’. Van dit album zullen uiteraard verscheidene liedjes te horen zijn, maar verwacht ook oudere, bekende liedjes van albums als ‘In je Nakie’ en ‘Multimens’. Jong, oud, ondersteboven of achterstevoren: bij een show van Lucky Fonz III is iedereen welkom, dus komt dat allen zien!

Support: Eva van Manen

Eva van Manen is een artiest die binnen het spanningsveld tussen verschillende disciplines en werelden beweegt. Ze verkent het grijze gebied tussen woord en geluid, hart en hoofd, het ondervinden en het reflecteren. Op haar debuutalbum ‘Politiek & Liefde’ overbrugt Eva stijlen als rap, elektronica en gitaarpop met een fluïde, persoonlijke invalshoek en onderzoekt waar de politiek en de liefde elkaar precies in het vaarwater treffen. Als een diepgravende dialoog: met zichzelf, maar ook spiegelend met haar omgeving. Die dialoog wordt uitgedragen in zowel tekst als productie, waarbij haar brede muzikale interesseveld – van hiphop, soul, indie en jazz – een vindingrijk palet vormt.

Als producer richtte ze samen met Josephine Zwaan rosetta. op, een platform voor en van vrouwelijke en gender non-conforming muziekproducers in Nederland. Van beginnend tot professioneel, van beatmaker tot mixing engineer. rosetta. organiseert tabletalks, interviews, masterclasses en workshops.

De gedichtenbundel ‘Hoe Zijn We Hier Gekomen’, waar Eva al langer mee bezig was, schreef ze af toen ze door het coronavirus geveld was. Beperkt in haar bewegingsvrijheid en gezondheid schrijft ze in de bundel over vrijheid, ongelijkheid en vrouw-zijn. COVID is daarbij een metafoor voor de willekeur waarmee dingen in het leven soms voorvallen. Opnieuw in dialoog met zichzelf en de voor haar op dat moment onbereikbare wereld buiten haar appartement.

Dit schrijven stelt haar in staat om op haar komende album, dat in het najaar verschijnt, een stromende sensitiviteit te zoeken. Eva legt op het nieuwe album minder nadruk op vastleggen in woorden, meer nadruk op het rondtasten binnen dat wat onuitgesproken is. Of het nu produceren, gedichten uitdragen of live optreden betreft, het werk van Eva lijkt altijd te ontstaan uit een soort natuurlijke creatieve golfbeweging. Alles is afkomstig uit dezelfde bron: een geest die al het niet-vanzelfsprekende vanzelfsprekend maakt en andersom.

Ondertussen is Eva ook nog genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs met het nummer ‘Omdat We Verder Gaan’, een samenkomst tussen de popmuziek en de theaterwereld.