Gratis!
Locatie Zaal
Datum zo 20 feb'22
Zaal open 12:00
Aanvang 12:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Ben jij gek op muziek, theater, evenementen én techniek? Kom dan op zondag 20 februari naar Gebouw-T tijdens Life on Stage!

Op zondagmiddag 20 februari openen theaters en podia in Brabant en Zeeland gezamenlijk de deuren. Waar normaliter de artiest in de spotlight staat, zijn dat nu de artiesten die de show en voorstellingen mogelijk maken: de technici. Een onderbelichte tak in de culturele sector. Zonder technicus geen licht, geluid of show. De sector is op zoek naar nieuw talent: Het is een waanzinnig leuke en avontuurlijke baan en er is werk genoeg. 

De middag is georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in theater, muziek, evenementen én techniek en wil ontdekken wat er allemaal bij het vak komt kijken. Elk theater en podium heeft hiervoor een eigen interactief programma. Artiesten en technici werken samen om alle aspecten van licht- en geluidtechniek te belichten en toe te lichten. Deelnemers krijgen een kijkje achter de schermen tijdens een optreden, horen de mooiste verhalen van technici en kruipen zelf achter de knoppen. Het precieze programma binnen Gebouw-T wordt binnenkort bekendgemaakt.

Inschrijven
Life on Stage wordt tussen 12.00 en 16.00 uur georganiseerd in blokken van één uur. Geef tijdens je inschrijving aan welk blok je het liefst wilt komen. Je ontvangt uiterlijk vrijdag 18 februari bericht met alle praktische info. Toegang is uiteraard gratis. Een coronatoegangsbewijs is verplicht. Inschrijven via deze link!

Vrije inloop
N.a.v. de versoepelingen vanaf vrijdag 18 februari is het óók mogelijk om zonder aanmelding binnen te lopen zondags. Je hebt enkel je coronatoegangsbewijs nodig.

Programma
Krijg een kijkje achter de schermen en leer alle ins- en outs over licht, geluid en broadcasting waaronder livestreaming! Optredens zijn er van Mazzy en OMNI-72.

Over Life on Stage
Dit evenement, geïnitieerd door theater De Maagd en poppodium Gebouw-T uit Bergen op Zoom, wordt breed gedragen door Brabantse en Zeeuwse theaters en podia: Chassé Theater, MEZZ (beide Breda), De Bussel (Oosterhout), De Nobelaer (Etten-Leur), ’t Beest (Goes), De Spot (Middelburg), De Kring (Roosendaal), De Pul (Uden) en Groene Engel (Oss). Zij openen allemaal de deuren op zondag 20 februari. Dit initiatief wordt ondersteund door Brabantse MBO-opleiders met als belangrijke partner CURIO.

Cees Snellink, hoofdtechniek bij Gebouw-T, De Maagd en stafdocent bij de evenemententechniek opleiding van CURIO: “Het overbrengen van een audiovisuele beleving van het podium naar het publiek in alle denkbare vormen, daar draait het om. We maken daarbij gebruik van de allernieuwste innovaties op het gebied van theatertechniek (engineering), geluid, licht, projecties, visualisatie, ICT, logistiek en 3D-modelling. Ben jij iemand die technisch en/of creatief is met een “can do” mentaliteit? Kom dan langs bij een theater of poppodium bij jou in de buurt op 20 februari en laat je verrassen!”