Locatie Zaal
Datum za 02 feb'19
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Knight of the Guitar: Jan Akkerman / Anton Goudsmit / John Hayes / Ruben Hoeke / Leif de Leeuw

Vijf Nederlands topgitaristen op één podium, dat is ‘Knight of the Guitar’, oftewel met een woordspeling ridder met een gitaar. De vijf Hollandse ‘gitaarridders’ zijn achtereenvolgens: Jan Akkerman, Anton Goudsmit, Ruben Hoeke, John Hayes en Leif de Leeuw. Ze zijn allen meester in hun eigen genre, maar bewegen ook geregeld over muzikale grenzen heen en dat zal tijdens deze gezamenlijke tour zeker opnieuw gaan gebeuren. Muzikaal vuurwerk van de bovenste plank. Het vijftal zal op het podium worden ondersteund door Jan Akkermans vaste band en de vocalisten Brown Hill en Laurie Akkerman.

Bedenker van de ‘Knight of the Guitar’, Jan Akkerman, wilde er eerder een traditie van maken om op en rond zijn verjaardag (24 december), een muzikaal event te organiseren. Dit is ondertussen op een prettige manier uit de hand gelopen met een complete tour. Bij de tweede editie zullen de heren opnieuw laten horen wat er uit een gitaar gehaald kan worden.

T-Gesprek

Voorafgaand aan het concert is een T-Gesprek waarin journalist Jean-Paul Heck een exclusief interview heeft met Jan Akkerman. We hebben slechts plaats voor 40 bezoekers dus… wil je hierbij zijn? Stuur dan vóór vrijdag 1 februari 15.00 uur een mail naar info@gebouw-t.nl en vermeld het aantal personen en het transactienummer. Let op, alle aanwezigen bij het interview moeten in het bezit zijn van een kaartje voor het concert. De deuren gaan om 19.15 uur open en het interview start om 19.45 uur.

Over de ‘ridders’:

Anton Goudsmit studeerde summa cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam. Hij is actief in verschillende muziekstijlen. In 2010 werd Goudsmit de Boy Edgar prijs toegekend en in datzelfde jaar ontving hij een duiveltje voor beste Nederlandse popgitarist. Hij maakte jarenlang deel uit van de New Cool Collective, speelt in het succesvolle ‘Montis, Goudsmit en Directie’ trio en heeft daarnaast ook zijn eigen band The Ploctones.

John Hayes is sinds 1990 gitarist van de Amerikaanse funkrockband ‘Mother’s Finest’, die tot op de dag van vandaag de Amerikaanse én Europese podia plat speelt met hun energieke shows. Daarnaast heeft John inmiddels tien solo albums op zijn naam staan en kun je hem op de Nederlandse cafépodia tegenkomen, omdat hij al meer dan 10 jaar Arnhem als thuisbasis heeft.

Ruben Hoeke vierde in 2017 zijn 25-jarig podiumjubileum, bracht tien albums uit in verschillende genres, werkte samen met nationale- en internationale topmuzikanten, speelde door Europa en ver daarbuiten en werd gevraagd voor de begeleidingsband van de Amerikaanse zangeres Beth Hart. Hoeke is sinds 1992 continu on the road en bracht in juni 2018 met zijn ‘Ruben Hoeke Band’ een dubbel live-cd uit.

Leif de Leeuw is de jongste van de ridders, maar de Amersfoorter zwemt nu al in prijzen als beste bluesrockgitarist van de Benelux, beste band van Europa en gitaartalent van het jaar. Met zijn Leif de Leeuw-band bracht hij vorig jaar het uitstekend ontvangen debuutalbum Leelah uit.

Jan Akkerman behoeft niet al te veel introductie: zijn omvangrijke carrière maakt hem tot een springlevend monument van de Nederpop. Eerder dit jaar kwam er een release uit met het totale overzicht van Jan zijn werk: The Complete Jan Akkerman (26 cd’s!).