Locatie Zaal
Datum vr 17 jan'20
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

King of the World is terug en hoe! Een nieuwe gitarist, nieuwe songs en een nieuw album. De bluesband heeft zichzelf herontdekt en de klasse en energie druipt er wederom vanaf. Op vrijdag 17 januari komt King of the World naar Gebouw-T. De kaartverkoop is gestart!

Stef Delbaere, 24 lentes jong, is de nieuwe gitarist uit Gent (België) die opgroeide tussen de jazz- en bluesplaten van zijn vader. Als jonge gitarist was hij actief in de Belgische blues en rockscene. Hij begeleidde o.a. artiesten als Jared Grant, Belle Perez en Shirma Rouse. In de nieuwe bezetting deed King of the World enkele try-outs in Duitsland en Nederland en trok zich daarna terug in een boerderij in het Oosten van het land om nummers te schrijven voor de hun vijfde CD “Connected”. De invloeden van het nieuwe bandlid zijn duidelijk te horen op deze bevlogen plaat. In de King of the World traditie weer veel meerstemmige zang en invloeden uit de blues, rock en New Orléans. Een heel pure productie die een zeer volwassen en gretige band laat horen. King of the World bouwde in de afgelopen 7 jaar een dijk van een reputatie op met de albums “Can’t Go Home” (2013), “KOTW” (2014), “Live at Paradiso” (2015) en “Cincinnati” (2016). Alle vier albums vielen louter lovende reviews ten deel, zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers. Ook de live-reputatie, die de band heeft opgebouwd middels optredens op onder meer festivals als North Sea Jazz Festival heeft aan het succes bijgedragen. De nieuwe CD “Connected” komt op 1 september uit waarna de band begint aan de “ Get Yourself Connected” CD tour door Nederland en Europa.

Support: Mindblow

Mindblow is de regionale hoop in bange dagen. De tieners Nienke, Yoebe en Wouter, die elkaar ontmoetten bij de zondagse T-sessies, barsten hoorbaar van het talent. Reden voor de gearriveerde Herman Bierhuizen (Flat Out) om de jonkies als drummer te ondersteunen in hun muzikale ambities. Generatiekloof? Geen sprake van! Laat je wegblazen door deze popsterren van de toekomst!