Locatie Rabozaal
Datum wo 01 jul'20
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Genre Folk
Tickets:
Voorverkoop € 21.25
Deurverkoop € 22.50
Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe
koop tickets

Jack Poels (oorspronkelijke datum dinsdag 26 mei en na 1e verplaatsing woensdag 1 juli) moet vanwege het coronavirus opnieuw verplaatst worden naar een nieuwe datum. Deze wordt snel bekendgemaakt. Gekochte kaarten blijven geldig. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht.

Na 35 jaar komt Jack Poels met zijn allereerste solo-album, live bijgestaan door Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans. De begeleiding is klein gehouden waardoor de poëtische teksten nog meer opgloeien en licht werpen op de soms duistere wegen van het leven. Limburgstalige ballades, die wijsheid ademen, kleurvelden schilderen en getuigen van oprechtheid. Liedjes waar fans van het rustige werk van Rowwen Hèze dolenthousiast van zullen worden.

Een zitconcert met vrije plaatskeuze vol ingetogen americana muziek met kleine woorden over grote emoties aangevuld met favoriete liedjes van Jack. Geen polka of tex-mex, maar melancholie en weemoed; akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal.

Jack Poels over de titel ‘Blauwe Vear’: “Op de dag dat mijn zoon voor zijn studie naar Zuid-Korea vloog, vond ik in een modderpoel een veer van een Vlaamse gaai. Niet alleen was het een prachtig exemplaar, het vinden van zo’n blauwe veer blijkt ook nog eens een speciale boodschap in zich te dragen: denk terug waar je aan dacht op het moment dat je ze vond. Vanaf toen was er geen houden meer aan. De blauwe veer werkte als een trigger voor dit album”.