Locatie Zaal
Datum za 23 dec'23
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Genre Rock
Tickets:
voorverkoop € 17.50
Deurverkoop € 18.50
Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe
koop tickets
koop tickets

De bandleden van Iguana Death Cult ontmoetten elkaar in Rotterdam, waar ze met hard werken en passie voor muziek hun geluid hebben ontwikkeld. Ze hebben als live-act al een cultstatus bereikt onder psychedelische rockfans, die hebben meegebruld met de band in Amsterdam en Austin. Hun muziek is beïnvloed door verschillende genres, waaronder disco, dansmuziek, New York No Wave en artiesten zoals ESG, Talking Heads, en Parquet Courts.

Voor het maken van ‘Echo Palace’ kwamen de bandleden samen in het appartement van frontman Jeroen Reek in Rotterdam. Ze begonnen met het praten over de surrealistische periode waarin ze zich bevonden en gebruikten deze gesprekken als inspiratie voor hun muziek. Hierbij werden elk bandlid’s ideeën samengebracht om het geluid van de band verder te ontwikkelen.

Het resulterende album is een combinatie van de typische melodieën van Iguana Death Cult met de toevoeging van funky ritmes en jazzy elementen. De nummers op het album gaan over de polarisatie in de samenleving tijdens de pandemie, maar de bandleden wijzen niet met de vinger en nodigen uit tot dialoog.

Het album is uiteindelijk opgenomen in PAF Studio in Rotterdam en gemixt door Joo-Joo Ashworth (Sasami, Dummy) in Los Angeles en gemasterd door Dave Cooley (Tame Impala, Yves Tumor). Het resultaat is een energiek en wereldwijs album van een band die op zoek is gegaan naar nieuwe mogelijkheden binnen hun geluid.

Supports: Wilson A. en Grote Geelstaart

Wilson A. is waarschijnlijk een man. Soms is hij een pretentieuze schilder. Soms is hij een gescheiden vastgoedverkoper met een Jacuzzi in zijn tuin. Heel af en toe is hij een vierkoppige rockband uit Haarlem, geïnspireerd door Fontaines D.C. en Car Seat Headrest.

De Grote Geelstaart combineert post-punk met het  theatrale: geen enkel moment weet het publiek welke kant de 5 mannen opgaan. Snoeiharde riffs, finales vol catharsis, monologen, geschreeuw, dan twee drummers, dan weer twee gitaristen, kortom: georganiseerde chaos. Inmiddels heeft de band haar gezicht getoond op meerdere competities met groot succes: zowel de T-Strijd in Gebouw-T als de Spectra finale op Klomppop hebben ze vol overtuiging gewonnen. Daarnaast zit de band zeker niet stil: in april 2023 vond hun eerste, volledig zelf-georganiseerde festival ‘Verse Visrock’ plaats met groot succes.