Locatie Rabozaal
Datum za 14 aug'21
Zaal open 19:30
Aanvang 20:15
Genre Rock & alternative
Tickets:
Eenpersoonsticket € 16.25
Tweepersoonsticket € 32.50
Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe
koop tickets

Vanwege de aanhoudende maatregelen vanuit de overheid is dit concert verplaatst naar 14 augustus. Gekochte tickets blijven uiteraard geldig. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht.

Op zaterdag 22 mei is er een échte Bergse double bill met stonerrockband Gomer Pyle en fuzzrock duo FFOOSS! De kaartverkoop is direct gestart.

Gomer Pyle

Na een lange periode van stilte bracht Bergse rockband Gomer Pyle in februari 2020 het derde album Before I Die I… uit. Releaseshows stonden in de planning maar het coronavirus gooide roet in het eten en zo werden alle optredens afgelast. In mei werd het album tóch gepresenteerd via een livestream vanuit Gebouw-T. Duizenden mensen keken mee. Gomer Pyle, opgericht in 1994, bestaat uit kernleden Mark Brouwer (zanger) en gitarist Mark van Loon. Before I Die I… is het eerste volwaardige album met drummer Kees Haverkamp en bassist Danny Huijgens in de gelederen. Muziekjournalist Willem Jongeneelen schreef over het nieuwe album: “Voor het eerst maken ook gevoelige pianoakkoorden deel uit van hun muziek die nog altijd elementen uit de stoner, grunge en psychedelica herbergt. Bijna vloeibare creaties worden ogenschijnlijk vanzelfsprekend afgewisseld met vuige rocksongs. Opvallend zijn de experimenten met meerstemmige zang.” Het album werd deels opgenomen in de studio van De Kift in Koog aan de Zaan en evenals vorige plaat Idiots Savants geproduceerd door Danny Gras.

FFOOSS

Neem het gewoon van ons aan. Het is vrijwel onmogelijk om niet je verstand te verliezen tijdens een FFOOSS concert. Het kamikaze-duo combineert hun liefde voor popcultuur, zelf spotten, onverbiddelijke garagerock zodat jij, zonder zorgen, kennis kan maken met je oer-driften. Wees dus niet verbaast als je opeens, met blote bovenlijf, midden in een cirkelpit staat. We hebben je gewaarschuwd. In februari 2020 bracht FFOOSS hun eerste EP “My Life As A Teenage Wanker” uit en ontving lovende kritiek van de Nederlandse media.