Locatie Zaal
Datum za 26 mrt'22
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Voor dit concert is geen coronatoegangsbewijs (1G) nodig!

Speel je zelf in een (dweil)band? Dan heb je extra veel geluk! We hebben een speciale 4+1 gratis actie, dus neem al je vrienden mee! Gallowstreet staan bekend om hun energieke liveshows en optredens op verschillende festivals in Europa

De keiharde brassband Gallowstreet is terug met hun derde album Our Dear Metropolis, een hommage aan de stad en de mensen van Amsterdam. Met Our Dear Metropolis stellen ze de vraag “Van wie is de stad?” en slaan terug op de trend van overtoerisme, de lokale bevolking verdreven door stijgende huren en de privatisering van openbare ruimtes in hun thuisstad.

In Our Dear Metropolis neemt Gallowstreet de rol aan van instrumentale verhalenverteller, waarbij ze hun gebruikelijke clubknallers koppelen aan trance, hiphopgrooves en bigbandswing om een ​​tegenculturele tegenwind te creëren van explosieve positieve energie die de ware ziel van Amsterdam vertegenwoordigt, waar de lokale bevolking voor de stad, en voor elkaar”, smeekte wijlen burgemeester Eberhard van der Laan.

Gallowstreet, afkomstig uit de Galgenstraat (letterlijk “Gallows Street”), de historische dokken van de oorspronkelijke noordelijke wijk van Amsterdam, staat bekend om hun energieke liveshows, of het nu gaat om hun eigen uitverkochte jaarlijkse koperfestival Honk in Paradiso, in samenwerking met strijkersensemble Pynarello in het wereldberoemde Concertgebouw, of spelen op topfestivals in heel Europa. De muziek van hun eerste twee albums Battleplan en Hot Lava Sex Machine is gecoverd door amateurfanfares over de hele wereld en is te zien in de Nederlandse film De Libi.

Support: Lyma