Locatie Zaal
Datum za 28 jan'23
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00
Genre Heavy

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

De Nederlandse metalband FOR I AM KING maakt zich klaar voor de release van hun gloednieuwe volledige studioalbum ‘Crown’ – de eerste release van de band sinds het tweede album ‘I’ uit 2018. Het vijftal biedt moderne, complexe en furieuze, maar altijd pakkende metal met hypnotiserende melodieën, gedreven door de unieke zang van frontvrouw en eyecatcher Alma Alizadeh. Het komende album wordt uitgebracht op 19 januari 2023 en dient als de spreekwoordelijke kroon op de tienjarige carrière van het kwintet.

Tijdschema
20:30 uur – deuren open
21:00 uur – Another Now
22:00 uur – For I Am King

Frontvrouw Alma Alizadeh: “Ons vorige album ‘I’ was een metafoor voor macht. Qua thema’s is ‘Crown’ daar een logisch vervolg op. Ik vind het interessant om te zien dat heersers, zoals een klassieke koning bijvoorbeeld, al lang kunnen rekenen op de steun en loyaliteit van hun onderdanen; hun discipelen. Zelfs als hij megalomaan wordt vanwege zijn kroon die hem absolute macht geeft, waardoor hij zich onaantastbaar voelt. Inmiddels heeft de geschiedenis vaak laten zien hoe dat afloopt: hij misdraagt ​​zich, misbruikt zijn almacht voor afschuwelijke doeleinden – “Hail The King, For I Am King”. Desondanks blijven zijn discipelen hem lange tijd trouw; ze aanbidden hem zelfs en houden van hem. Maar uiteindelijk loopt het slecht af als zijn volk de onderdrukking niet meer tolereert en het heft in eigen handen neemt, met een executie van de koning als eindresultaat.”

Gitarist Koen Scheepens: “De cyclus van macht is de rode draad op ‘Crown’, wat ook visueel heel duidelijk is. Want we hebben ons album-artwork wederom in renaissancestijl gegoten. Zo toont de albumhoes een kroon – het enige dat nog over is van de koning – ondersteboven liggend, terwijl hebzuchtige handen naar andere kronen reiken. Op de achterkant wordt de kroon weer door iemand anders ingenomen. Hopelijk komt het deze keer in goede handen terecht. ‘Crown’ staat vol songteksten en visueel artwork analoog over wat macht kan doen met mensen.”

Sinds de oprichting in 2013 heeft FOR I AM KING twee albums uitgebracht (‘Daemons’ in 2016 en ‘I’ in 2018), die zowel door fans als critici internationaal werden geprezen. Verder heeft het kwintet wereldwijd tal van shows gegeven, zoals Japan, China en Europa (o.a. Jera On Air, Wacken Open Air, Metal Days, FortaRock, Full Force).

Special guest: Another Now
Another Now is een metalcore formatie uit Eindhoven. Het quintet laat in hun muziek zowel de mooieals ziekelijke kanten van onze wereldmaatschappijzien. Geïnspireerd door bands als Northlane, Bad Omensen Crystal Lake creëert de band een eigen sound met invloeden uit de metalcore en alternative metal. Met hun frisse combinatie van stijlen, een meedogenloze tornado van beukende riffs, abrupte muzikale u-bochten en sfeervolle melodieën, maakt Another Now muziek voor een breed doch avontuurlijk metal publiek.