Uitverkocht
Locatie Zaal
Datum vr 03 mrt'23
Zaal open 20:30
Aanvang 21:30
Genre Heavy

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Er zijn veel coverbands, maar slechts een paar tributebands. Want wat FEUERENGEL kan, kan niet iedereen: op zeer professionele wijze – zonder mitsen en maren – de welverdiende hulde brengen aan het origineel. En dat is al meer dan 20 jaar zo.

FEUERENGEL hebben zich met hart en ziel, vlammenwerpers en vonkenregens, toegewijd aan hun rolmodel RAMMSTEIN. Onze eigen pyrotechnici leveren effecten die trouw zijn aan het origineel (en niet te strak), beroemde RAMMSTEIN-showelementen worden minutieus nagebouwd, geluid, lichtshow en podiumontwerp lijken verwarrend op elkaar en de zes volbloed muzikanten – eenmaal in actie – verschillen nauwelijks van het origineel.

Till Lindemann & Co. hebben dit allang opgemerkt en hebben in 1998 FEUERENGEL persoonlijk veredeld. En hoe doe je dat? Door je tributeband op je eigen feest te laten optreden. Een RAMMSTEIN show voor RAMMSTEIN van FEUERENGEL – Respect! De tweede uitnodiging volgde in 2005. Dit keer speelde FEUERENGEL voor Rammstein en gasten in het Olympisch Stadion van Berlijn.

TV Duitsland heeft ook kunnen genieten van het gloeiende plezier van een FEUERENGEL vuurshow. Joko en Klaas boekten de tributeband in 2016 voor een live challenge op de Pro7 zaterdagavondshow “My Best Enemy”.

Sinds de oprichting in 1997 zijn er herhaaldelijk berichten over de band op tv. Op Norddeutscher Rundfunk, op diverse Nederlandse zenders en zelfs op MTV.

Maar ook ver weg van tv-camera’s en mediapubliek garandeert FEUERENGEL de organisatoren een volle zaal. Ze speelden in heel Duitsland, Nederland, Luxemburg en Zwitserland – twee keer zelfs in Istanbul – sinds de band werd opgericht in 1997 en doen dat nog steeds met ongebroken succes. Zowel trouwe fans als nieuwe fans maken al jaren deel uit van de band, evenals regelmatige traditionele shows in “Docks” in Hamburg, in Bremen’s “Aladin”, in de Nederlandse “Metropool” in Hengelo, in de Zwitserse “Z7” in Pratteln of in het Berlijnse “Kesselhaus”.

FEUERENGEL creëert een perfecte illusie. En daar zijn ze zo succesvol in dat uitverkochte zalen eerder regel dan uitzondering zijn. De reacties van de concertgangers spreken voor zich. “Echt bedrieglijk”, “verbazingwekkend vergelijkbaar” of “er is geen verschil te horen” zijn nog steeds de grootste lof voor de muzikanten – zelfs na 20 jaar en honderden concerten.

BAND:
Stem: Boris Delic
Gitaar: Florian Arp
Gitaar: Daniel Behrmann
Keys: Chris Haertel
Bas: Holger Sommer
Drums: Christoph Rosenplänter