Locatie Rabozaal
Datum za 10 apr'21
Zaal open 19:30
Aanvang 20:15
Genre Blues
Tickets:
Eenpersoonsticket € 22.25
Tweepersoonsticket € 44.5
Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe
koop tickets

Gitarist Erwin Java heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Na het overlijden van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 medeoprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Maar er zijn nog zoveel andere uitdagingen en dus besloot Java deze band in juni 2018 te verlaten. In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, getiteld ‘Keepin’ It Real’, waarop Java zijn licht laat schijnen over tien klassiekers uit de blueshistorie, songs die bij hem iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen.

Naast het touren met zijn eigen band is Java vanaf 2015 vaste kracht in de theaterprojecten van bluespromotor èn voetbalanalist Johan Derksen. In maart 2020 ging, door de coronacrisis, Nederland in lockdown en Java zag zich geconfronteerd met het verlies van zeker 35 shows tot de zomervakantie, waaronder de reünie met The Blizzards (met als gastvocalist niemand minder dan Waylon) op het Holland International Blues Festival in Grolloo. Na de versoepeling van de maatregelen per 1 juli startte Java zijn “After Lockdown Travel Party” waarmee hij in de zomermaanden in diverse bezettingen 20x kriskras door Nederland optrad voor uitverkochte zalen met publiek dat op 1,5 meter van elkaar moest zitten. Uit dit project is uiteindelijk “Erwin Java’s Travel Party” ontstaan. Eén van de bezettingen was die met de uit Sheffield (UK) afkomstige zanger/gitarist Sean Webster (1976). Hij zal Java’s Travel Party voor deze gelegenheid bijstaan in zowel stukken van “Keepin ’it Real” als materiaal uit Webster’s eigen omvangrijke oeuvre. De rest van de band bestaat uit muzikanten die Java op “Keepin’ it Real” hebben begeleid.

GEBOUW-T GAAT WEER OPEN, WELKOM TERUG!

We openen vanaf juli weer de deuren voor een reeks intieme shows op afstand. Per show verkopen we een beperkt aantal kaartjes (2-persoonstickets en een paar 1-persoonstickets) zodat iedereen op een veilige afstand van het concert kan genieten. Hierbij nemen we alle regels en richtlijnen rondom corona in acht. We volgen daarin het protocol dat is opgesteld door de Vereniging Nederlandse Poppodia & Festivals. We kunnen niet wachten om jullie weer te ontvangen.