Locatie Grote Kerk Veere
Datum za 03 jul'21
Zaal open 20:00
Aanvang 20:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Let op: de locatie is Grote Kerk Veere

Douwe Eisenga, de bekende componist uit Middelburg, laat zich flankeren door Jacco Lamfers en Pieter de Graaf. Voor liefhebbers van minimal music, modern klassiek, neo-klassiek en lekkere vibey piano muziek. Zaterdag 3 juli spelen ze drie sets van elk ongeveer 40 minuten. 

Sinds de release van het album “For Mattia” (2019) kruipt de Middelburgse componist Douwe Eisenga zelf achter de piano om zijn muziek live te spelen. Daarvoor was hij al 20 jaar actief als componist en werden zijn stukken vertolkt door internationaal gerenommeerde gezelschappen over de hele wereld. Douwe maakt melodieuze minimal piano muziek.

Jacco Lamfers is een nieuw gezicht in de Zeeuwse muziekscene en is verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool. Hij studeerde muziekcompositie bij Louis Anderiessen en werkte voor het Koninklijk Conservatorium in Glasgow. Jacco maakt minimal music die haast intiem aanvoelt, geïnspireerd door de Schotse hooglanden waar hij heeft gewoond. Dit concert is de eerste keer dat hij live werk speelt van zijn nieuwe album, Highland Meditations, dat begin dit jaar uitkwam.

Pieter de Graaf won in 2020 een Edison in de categorie neoklassiek voor zijn EP Vortex. Op 21 mei kwam zijn nieuwe album Equinox uit. De Graaf speelde eerder met uiteenlopende artiesten als Wouter Hamel en Kyteman. Hij staat bekend als een uitdagende creatieveling die de confrontatie met elektronica niet uit de weg gaat. Maar speciaal voor de Grote Kerk Veere speelt hij piano only.

Programmeur Bart Gabriëlse over dit bijzondere concept: “Douwe Eisenga uit Middelburg was vroeger de programmeur van de Zeeuwse Concertzaal. De Zeeuwse Concertzaal had in die tijd een goede reputatie op het gebied van moderne klassieke muziek tot eigenlijk ver buiten de provincie. Toen Douwe stopte bij de Zeeuwse Concertzaal ging hij fulltime verder als componist en uiteindelijk pianist. Daardoor veranderde de programmering in de Concertzaal en persoonlijk mis ik die avonden erg. Maar de interesse voor moderne muziek en later neo-klassiek werd juist steeds groter. Met pianisten die doorbraken als Ludovicio Einaudi, Yiruma, Yann Tierssen, Nils Frahm en Joep Beving. Ik heb Douwe uitgenodigd om samen met mij een reeks mini-festivals op te zetten in Veere. Rondom deze muziek en de muziek van Douwe. Iedere avond komen er 3 pianisten die allemaal 40 minuten spelen. Douwe komt dus iedere keer spelen en laat zich dan ‘flankeren’ door 2 andere pianisten die hij zelf ook helpt uitzoeken.”