Locatie Rabozaal
Datum vr 05 jun'20
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00
Genre Rap / hiphop
Tickets:
Voorverkoop € 15
Deurticket € 16
Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe
koop tickets

Dit concert, oorspronkelijk op vrijdag 10 april, is vanwege de coronacrisis verzet naar een nieuwe datum: vrijdag 5 juni. Gekochte kaarten blijven geldig. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht.

Als het rechtssysteem corrupt is, de ziekenzorg ziek, het nieuws fake en zelfs de soep van plastic is, wie de fok reanimeert dan nog de echte boombap in het Nederlandse hiphopdossier? Ga zelf de frontlinie van de pure rauwe hiphop tegemoet bij de onverschrokken line-up van Dossier Boombap: Def P, Amita., De Kamer, ‘T Gilde en DJ Daan & Picqui. Op vrijdag 5 juni komt dit collectief onder leiding van Def P naar Gebouw-T!

Def P

Nadat Def P in 2016 zijn dertigjarige rapjubileum vierde, was het plan het daarna even wat rustiger aan te doen. Nu Def P zich een aantal jaren vol en succesvol op zijn schilderkunst heeft gestort besloot hij voor expo’s bij elk schilderij een gedicht te schrijven. Door deze verse coupletten met doordachte refreinen aan elkaar te koppelen ontstond er plotseling en vrij onverwacht een gloednieuw album (Gevat in 16 Bars) dat inhoudelijk een unieke wisselwerking met zijn schilderwerk aan gaat. Het resultaat is dat Def P in 2020 tegen alle verwachtingen in weer een livetourtje doet voor alle diehard fans.

Amita.

Rapper Amita. (David Tromp) is een jonge ziel die de geest van de Nederlandse ‘Golden Era’ hoog heeft zitten. Als youngboy groeide hij op door te luisteren naar Nederlandse legendes als Opgezwolle, Jiggy Djé, Winne, Typhoon en zo nog veel meer helden uit deze categorie. Wat Amita. wilt? De boombap-spirit terug brengen in de hiphop, iets wat goed terug te horen is in zijn huidige werk.

De Kamer

In 2008 brachten Risskant en Ad Rem samen de “De Kamer ep” uit. Ook wel bekend als de Kamer van Cokehandel. Vele shows volgde o.a. op het legendarische Definitie van Dopeheid. Na jaren van afwezigheid hebben Riss en Ad de koppen weer bij elkaar gestoken voor een nieuw project. Het duo brengt binnenkort hun nieuwe album de “Apotheek” uit.

‘T Gilde

’t Gilde is een nieuwe formatie bestaande uit Surya, Engel, Robian en Just. De vier rappers hebben los van elkaar hun sporen ruimschoots verdiend en bundelen nu de krachten tot één supercrew. Met de ervaring van een veteraan en de honger van een groentje laat ´t Gilde haar vakmanschap horen op soulvolle beats. Live zet het viertal een show neer waar de liefde voor Hiphop vanaf spat.