Locatie Rabozaal
Datum vr 06 mei'22
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00
Genre Rap / hiphop
Tickets:
Voorverkoop € 15
Deurticket € 16
Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe
koop tickets

Dit concert, oorspronkelijk op vrijdag 10 april en later vrijdag 4 juni 2021, is vanwege de coronacrisis opnieuw verzet naar een nieuwe datum: vrijdag 6 mei 2022. Gekochte kaarten blijven geldig.

Als het rechtssysteem corrupt is, de ziekenzorg ziek, het nieuws fake en zelfs de soep van plastic is, wie de fok reanimeert dan nog de echte boombap in het Nederlandse hiphopdossier? Ga zelf de frontlinie van de pure rauwe hiphop tegemoet bij de onverschrokken line-up van Dossier Boombap: Def P, McGyver, De Kamer, ‘T Gilde en DJ Daan & Picqui. Op vrijdag 6 mei komt dit collectief onder leiding van Def P naar Gebouw-T!

Def P

Nadat Def P in 2016 zijn dertigjarige rapjubileum vierde, was het plan het daarna even wat rustiger aan te doen. Nu Def P zich een aantal jaren vol en succesvol op zijn schilderkunst heeft gestort besloot hij voor expo’s bij elk schilderij een gedicht te schrijven. Door deze verse coupletten met doordachte refreinen aan elkaar te koppelen ontstond er plotseling en vrij onverwacht een gloednieuw album (Gevat in 16 Bars) dat inhoudelijk een unieke wisselwerking met zijn schilderwerk aan gaat. Het resultaat is dat Def P in 2020 tegen alle verwachtingen in weer een livetourtje doet voor alle diehard fans.

McGyver

De Nederlands-Canadese McGyver is de allereerste NL kampioen freestyle rap en nummer 5 van de world championships (End of the Weak, Praag 2017). Zijn sound is te omschrijven als tweetalig, zijn lyrics driedimensionaal van aard en de beats zijn zeer energiek. Zojuist is McGyver teruggekeerd van showcases in Praag en België, en nu maakt hij zich op voor enkele shows in Europa en Azië.

De Kamer

In 2008 brachten Risskant en Ad Rem samen de “De Kamer ep” uit. Ook wel bekend als de Kamer van Cokehandel. Vele shows volgde o.a. op het legendarische Definitie van Dopeheid. Na jaren van afwezigheid hebben Riss en Ad de koppen weer bij elkaar gestoken voor een nieuw project. Het duo brengt binnenkort hun nieuwe album de “Apotheek” uit.

‘T Gilde

’t Gilde is een nieuwe formatie bestaande uit Surya, Engel, Robian en Just. De vier rappers hebben los van elkaar hun sporen ruimschoots verdiend en bundelen nu de krachten tot één supercrew. Met de ervaring van een veteraan en de honger van een groentje laat ´t Gilde haar vakmanschap horen op soulvolle beats. Live zet het viertal een show neer waar de liefde voor Hiphop vanaf spat.