Uitverkocht
Locatie Zaal
Datum vr 05 jan'24
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00
Genre Rock

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Let op: (ver)koop tickets voor dit uitverkochte concert enkel via Ticketswap. Via andere wegen zijn helaas oplichters actief.

Je hoeft maar twee minuten van een DeWolff-concert mee te maken om te begrijpen waarom muziek uit de gouden eeuw van de rock nog steeds een plek heeft in de eenentwintigste eeuw.

DeWolff is een jong Hammond/gitaar/drums trio uit Nederland dat een explosieve mix maakt van geëlektrificeerde southern bluesrock met een vleugje soul en psychedelica. Ze zijn een van de gemeenste, energieke, doorgewinterde en virtuoze muzikanten die er zijn en spelen al de helft van hun leven samen. Nu, nog midden twintig, hebben ze al 9 studioalbums uitgebracht (waarvan 7 in de Nederlandse Top 20), 3 live albums, 2 EP’s en hebben ze zelfs een album opgenomen met Black Keys-producer Mark Neill. Bovendien hebben ze hun eigen volledig analoge studio waar ze niet alleen hun eigen, maar ook vele andere veelgeprezen albums produceren, wat nu al een hoeksteen is geworden in een nieuw hoofdstuk van de Nederlandse rootsrock geschiedenis. Zelfs Luther Dickinson komt regelmatig langs om samen wat nummers op te nemen.

Ze hebben al meer dan 1000 shows gespeeld in Europa, Australië, Indonesië en Rusland en sinds 3 jaar organiseren ze zelfs hun eigen festival ‘DeWolffest’. In 2019 won de band de prestigieuze Edison Award (Dutch Grammy) voor ‘Best Rock’ en in 2020 een Buma Award voor ‘Best Sync’. Tijdens de laatste tour speelde de band meer dan 100 shows in 13 landen – Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Duitsland, België, Litouwen, Italië, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Oostenrijk en hun eerste reis naar Indonesië!

Ze toerden ook met oa Toto, The Black Crowes, The Black Keys, Deep Purple, Ten Years After en Wolfmother en pikten fans op b.v. Seasick Steve, die ooit backstage wakker werd op een festival om ze te horen spelen, denkend dat hij de Allman Brothers uit 1972 hoorde spelen, en Roger Glover die openlijk zijn liefde voor de band heeft verklaard.

Ook al knallen ze al meer dan een decennium, deze jongens zijn net begonnen…

Support Act: Minko
Minko is een Nederlandse band uit het kleine stadje Dordrecht. Broers Dusty en Darryl Ciggaar (Dry Riverbed Trio, Ian Siegal) en hun vriend Nick Croes (Typhoon, Jett Rebel) kennen elkaar nu bijna twintig jaar. Er is een bepaalde chemie die moeilijk onder woorden te brengen is en die ze je graag laten horen via hun muziek. Van jongs af aan leerden ze spelen onder de vleugels van hun vaders en ooms. Zij baanden de weg voor hen in een tijd dat iedereen nog europrijzen terug telde naar de gulden en sprankelende ijsthee de favoriete drank was. Dat is duidelijk veranderd. Hoewel ze goede vrienden bleven, gingen ze een tijdje hun eigen weg. Na vele muzikale avonturen met verschillende bands en artiesten, op een mooie sterrennacht op Bali, keken ze elkaar aan en rees de vraag: moeten we niet onze eigen muziek maken? Dat zette de toon voor de komende jaren. Nog niet zo lang geleden sloegen ze de handen ineen met hun maatje Tammo Deuling (Dawn Brothers) en was de band compleet. Verwacht stomende Rock & Roll, blues shuffles, Country Soul, Roots, sentimentele punksongs, rhythm and blues en alles daartussenin.

 

Afsluitende DJ: Wim Behre
Platendraaier Wim Behre heeft een passie voor vinyl, zowel vintage als recent. Hij draait soul, country, funk, rhythm & blues, garagerock, punk, psychedelisch, jazz, reggae én rock ’n roll. Het dansbare. Het tot tranenroerende. Het dit-kun-je-toch-niet-menen-zo-steen goede. Hij zorgt ervoor dat een doorsnee avond omgetoverd wordt tot momenten van genieten. Zijn contacten met artiestenzorgen ervoor dat hij regelmatig als een van de eersten een nieuw nummer kan presenteren om dit vervolgens te combineren met parels uit het verleden .Puur en analoog. Tijdens luistersessies, op festivals of in zalen.