Locatie Zaal
Datum vr 05 jan'24
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00
Genre Rock
Tickets:
Voorverkoop € 30.25
Deurticket € 31.50
Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe
koop tickets
koop tickets

Je hoeft maar twee minuten van een DeWolff-concert mee te maken om te begrijpen waarom muziek uit de gouden eeuw van de rock nog steeds een plek heeft in de eenentwintigste eeuw.

DeWolff is een jong Hammond/gitaar/drums trio uit Nederland dat een explosieve mix maakt van geëlektrificeerde southern bluesrock met een vleugje soul en psychedelica. Ze zijn een van de gemeenste, energieke, doorgewinterde en virtuoze muzikanten die er zijn en spelen al de helft van hun leven samen. Nu, nog midden twintig, hebben ze al 9 studioalbums uitgebracht (waarvan 7 in de Nederlandse Top 20), 3 live albums, 2 EP’s en hebben ze zelfs een album opgenomen met Black Keys-producer Mark Neill. Bovendien hebben ze hun eigen volledig analoge studio waar ze niet alleen hun eigen, maar ook vele andere veelgeprezen albums produceren, wat nu al een hoeksteen is geworden in een nieuw hoofdstuk van de Nederlandse rootsrock geschiedenis. Zelfs Luther Dickinson komt regelmatig langs om samen wat nummers op te nemen.

Ze hebben al meer dan 1000 shows gespeeld in Europa, Australië, Indonesië en Rusland en sinds 3 jaar organiseren ze zelfs hun eigen festival ‘DeWolffest’. In 2019 won de band de prestigieuze Edison Award (Dutch Grammy) voor ‘Best Rock’ en in 2020 een Buma Award voor ‘Best Sync’. Tijdens de laatste tour speelde de band meer dan 100 shows in 13 landen – Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Duitsland, België, Litouwen, Italië, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Oostenrijk en hun eerste reis naar Indonesië!

Ze toerden ook met oa Toto, The Black Crowes, The Black Keys, Deep Purple, Ten Years After en Wolfmother en pikten fans op b.v. Seasick Steve, die ooit backstage wakker werd op een festival om ze te horen spelen, denkend dat hij de Allman Brothers uit 1972 hoorde spelen, en Roger Glover die openlijk zijn liefde voor de band heeft verklaard.

Ook al knallen ze al meer dan een decennium, deze jongens zijn net begonnen…