Locatie Zaal
Datum do 07 apr'22
Zaal open 19:30
Aanvang 20:00
Genre Rock

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Dit is de verplaatste show gepland op 10 december 2021. Gekochte kaarten blijven geldig. Kaartkopers hebben op 1 december per e-mail bericht ontvangen.

Toen Roger Glover hen live hoorde spelen, dacht hij dat zijn Deep Purple Mark II zonder hem op het podium stond te blazen; Seasick Steve waande zich terug in 1972 en hoorde The Allman Brothers spelen toen hij backstage ontwaakte uit een diepe slaap… Maar wat beiden daadwerkelijk hoorden was natuurlijk DeWolff: een jong en vuurspuwend Hammond-aangedreven powertrio uit Nederland.

DeWolff bracht reeds 8 studio albums, 2 live albums, 2 EP’s, een live album met het Metropole Orkest (live @ Koninklijk Theater Carré) en een live DVD uit, wonnen in 2019 een Edison voor ‘Best Rock’, in 2020 een Buma Award voor ‘Live Like You’ en namen ook al ooit een album op in het diepe zuiden van de VS met Black Keys-produceren Grammy winnaar Mark Neill. Daarnaast hebben ze ook hun eigen volledig analoge Electrosaurus studio, waar ze al meerdere veel geprezen albums (ook voor anderen) hebben opgenomen en geproduceerd. Inmiddels is deze studio op zichzelf een hoeksteen geworden in het nieuwe hoofdstuk van de Nederlandse roots-rockgeschiedenis. En dit alles terwijl de heren zelf pas in hun twintiger jaren zijn.

Robin Piso en de broers Luka en Pablo van de Poel zijn enkele van de meest gedreven, energieke en virtuoze muzikanten die je ooit zult tegen komen. Extra gehard door het jarenlange touren. Pablo is zelfs al twee keer verkozen tot de # 1 gitarist van de Benelux.

DeWolff speelde reeds op festivals als Pinkpop, Lowlands, Down the Rabbit Hole, Zwarte Cross,Paaspop, Huntenpop, Appelpop, Bospop, Eurosonic Noorderslag en verschillende bevrijdingsfestivals. Maar ook buitenlandse festivals als Sziget (HUN), Reeperbahn (DE), Azkena (ES), Transmusicales, Rockpalast (DE) en Arezzo Wave (IT) wisten de band reeds te vinden. Daarnaast touren de mannen al meerdere jaren op eigen kracht als headliner door heel Europa en verkochten ze de laatste jaren zelfs de meeste shows ook keihard uit. En ook het nieuwe album ‘Wolffpack’ zal natuurlijk veelvuldig live verkondigd worden op de Nederlandse en Europese podia en festivals, want vanaf de zomer van 2021 duikt de band wederom de tourbus in om flink wat snelweg kilometers te vreten. Op vrijdag 10 december staan ze in Gebouw-T!

Support: Ivan & The Parazol

Ivan & The Parazol wist uit te groeien tot één van de meest invloedrijke bands in Hongarije in de jaren ‘10, met een sterke fanbase in omliggende landen en een drang naar meer… 

De formatie uit Boedapest heeft de afgelopen jaren vele kanten van de live-industrie mogen ervaren – zo speelden ze o.a. op ESNS, de mainstage van Sziget Festival, supportten ze Deep Purple in Budapest tijdens hun arena tour, tourden ze door Europa als support voor Rival Sons, terwijl ze ook nog de MTV EMA award voor Best Central European Act in de wacht sleepten; de band komt niet net om de hoek kijken. Des te verrassender is de drastische keuze op het nieuwe album.

De band herontdekt haar moerstaal, en verbindt zich op een nieuwe wijze met een wereld die snakt naar eerlijkheid en originaliteit. Budai Pop is een eerlijk, direct en met name enorm Hongaars rockalbum, dat de grenzen van genres opzoekt en daarmee past in de moderne indiewereld van artiesten als Khruangbin, Altin Gün en My Baby. Ivan & The Parazol kan zomaar de nieuwe tweetalige sensatie in de huidige popmuziek worden.

 

Platendraaier Wim Behre
Voorafgaand, tussendoor en na afloop van de show zorgt Wim Behre voor de nodige earcandy. Platendraaier Wim Behre heeft een passie voor vinyl, zowel vintage als recent. Hij draait soul, country, funk, rhythm & blues, garagerock, punk, psychedelisch, jazz, reggae én rock’n roll. Het dansbare. Het tot tranen roerende. Het dit-kun-je-toch-niet-menen-zo-steengoede. Hij zorgt ervoor dat een doorsnee avond omgetoverd wordt tot momenten van genieten. Zijn contacten met artiesten zorgen ervoor dat hij regelmatig als een van de eersten een nieuw nummer kan presenteren om dit vervolgens te combineren met parels uit het verleden. Puur en analoog.