Gratis!
Locatie Zaal
Datum wo 27 mrt'19
Zaal open 13:00
Aanvang 13:30

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Dit jaar vindt de 3e editie van Debattle Live plaats. Het thema is A-sociale media. Debattle Live is een debatwedstrijd voor studenten van het ROC West-Brabant. Dit evenement wordt georganiseerd voor en door studenten.

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de opzet van het evenement door studenten van Zinc. Events & Leisure, de Zoomvliet Studio en studenten van de opleiding management assistent. Debattle Live is het slotevenement van een traject waarin studenten worden getraind in kritisch denken en hun verbale vaardigheden rondom het bespreken van maatschappelijke thema’s.

Tevens biedt Debattle Live een podium voor het ROCWB debatteam. Zij zullen het in één van de drie debatten opnemen tegen het debatteam RSG ’t Rijks. Tijdens Debattle Live is meedoen belangrijker dan winnen. Het gaat niet alleen om de macht van het woord, maar ook om de kracht van het luisteren.

De studenten worden beoordeeld op presentatie, argumentatie en overtuigingskracht door een jury met o.a. Barry Jacobs, wethouder onderwijs gemeente Bergen op Zoom  en directeur van het Zoomvliet College en Florijn College Remco Ouwehand. Het debat zal worden geleid door niemand minder dan Angela Groothuizen, onder andere bekend van The Voice.

Initiator docent Neeltje Sep geeft hiermee belangrijke invulling aan een doelstelling van ROCWB in het kader van betekenis vol leren. Op woensdag 27 Maart 2019 van 13.30-15.30 uur vindt het evenement plaats in Gebouw-T te Bergen op Zoom. Toegang is gratis.